Home » LEFT: Klaar voor het grote publiek!

LEFT: Klaar voor het grote publiek!

door rob@rockportaal.nl
143 views 5 minuten leestijd

LEFT - All or NothingVandaag brengt de driemans rockformatie genaamd LEFT onder de noemer “All or Nothing” hun nieuwe single uit. Michiel Veenstra had gisterenavond in zijn programma Met Michiel de primeur. Een uitverkoren plek zo het blijkt gezien de nieuwe weg die LEFT in wil slaan en de daarbij behorende ambities. Ik sprak met Ruud van Deventer, zanger en tevens gitarist van deze uitermate getalenteerde en gedreven groep muzikanten.
Aan de vooravond van de nieuwe single release, gespannen?
Jazeker, een gezonde spanning! De single ligt natuurlijk al enige tijd klaar voordat we hem konden releasen. Zodoende zijn we voornamelijk heel erg benieuwd naar de reactie van pers en publiek.
Ik heb het privilege gehad om de nieuwe single, weliswaar in ruwe versie, te mogen beluisteren. Het klinkt toegankelijker, vriendelijker en – bij gebrek aan een beter woord – meer poppy. Vanwaar deze keuze?
De single heeft als voornaamste doel een groter publiek te bereiken dan voorheen, o.a. via radio. De ervaring leert ons dat je dan niet met underground takkenherrie moet komen aanzetten 😉
Niet bang om fans van het eerste uur teleur te stellen?
Zeker niet! LEFT heeft zichzelf met deze nieuwe nummers onder een soort vergrootglas gelegd. Dus de melodieuze lijnen zijn nog poppy-er, maar de harde riffs beuken ook nog harder dan voorheen. De luisteraars krijgen als het ware een soort LEFT kwadraat.
Bracht deze verandering ook wijzigingen mee in het schrijfproces?
Ja, voor de nieuwe nummers heb ik voor het eerst ook co-writes gedaan. Vooral samen met Martijn Spierenburg van Within Temptation heb ik veel schrijfsessies gedaan. In het begin stond ik er wat sceptisch tegenover, maar al snel heb ik die sessies als zeer waardevol ervaren. Als songwriter ben je onbewust toch te vaak bezig jezelf te herhalen en denk je in dezelfde patronen. Als je samen met iemand schrijft kun je elkaar uit die comfort-zone halen en ontstaan er naar mijn mening spannendere en betere songs.
Kunnen mensen bij een optreden een exacte kopie van de single zoals te horen op CD verwachten, of hebben jullie verassingen in petto?
Live is het natuurlijk allemaal wat ruwer en minder gepolijst dan op de plaat, maar dat mag ook wel live, vind ik. Daarnaast hebben we als band veel geïnvesteerd in een nog betere en grotere live-sound dus ook daarvan zijn wij heel benieuwd wat de reacties zullen zijn.
Betekend deze single ook dat er een full length op stapel staat, of neemt LEFT kleine stapjes?
Zeker op stapel, maar niet op hele korte termijn. We gaan eerst twee of drie singles releasen, dat geeft ons de tijd om het album af te maken op het niveau wat we ingezet hebben.
“All or Nothing”. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een betekenis achter schuil gaat. Is het ook daadwerkelijk alles of niets?
Misschien niet gelijk zo dramatisch, maar het gevoel is wel herkenbaar, ook binnen de band. Je wilt als band altijd een stijgende lijn vasthouden en daarvoor moeten keuzes gemaakt worden en risico’s genomen worden. Of dat achteraf dan slim en juist blijkt te zijn geweest is natuurlijk heel spannend.
Enige tijd geleden hebben jullie een succesvol uitstapje gemaakt naar een samenwerking met artiesten die opereren op het elektronische vlak. Onder andere een single met Funkerman en een optreden op Mysteryland. Hoe kwam dit zo tot stand?
We zitten net als veel DJ’s bij Talpa Music en zij verbinden o.a. repertoire met artiesten. Zowel DJ Funkerman als Brennan Heart wilde een keer experimenteren met rock. Deze vraag legden zij bij Talpa neer en zodoende werden wij weer door hen benaderd.
Kunnen we in de toekomst meer van dergelijke initiatieven verwachten?
Wij vinden dat soort uitstapjes erg interessant en leuk om te doen dus als er weer iets op ons pad komt zullen we dat zeker niet uit de weg gaan.
Gezien jullie indrukwekkende staat van dienst op het gebied van optredens steekt 2011 hier maar schril bij af. Drukdoende met de nieuwe sound/muziek dunkt me. Verlangen jullie weer naar het podium en life on the road?
Ja, 2011 stond inderdaad in het teken van schrijven en opnemen van nieuwe songs. 2 juni doen we een single-presentatie in de Effenaar in Eindhoven. En hopelijk gaan we daarna weer het hele land door!
LEFT heeft al veel bereikt in het verleden. Zijn er ambities voor de toekomst?
Belangrijkste ambitie voor ons alle drie is veel vette shows doen. En hopelijk gaat onze nieuwe single “All Or Nothing” daar aan bijdragen.
 
De single All or Nothing is vanaf vandaag inclusief videoclip te beluisteren via Youtube. De officiële presentatie vind plaats op 2 juni in de Effenaar te Eindhoven gedurende Club 3voor12. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar het officiële persbericht of de website van 3voor12 Eindhoven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00