Home » Infected Dead – Archaic Malevolence

Infected Dead – Archaic Malevolence

door Filip van der Linden
150 views 1 minuten leestijd

Een Britse band die het Belgische Aborted als belangrijkste inspiratiebron noemt, dat wilden we toch eens checken. Vooral als je weet dat Infected Dead al op Bloodstock mocht spelen nog voor ze hun eerste album uitgebracht hadden.  Weliswaar stonden ze op één van de kleinere podia op dat festival, maar het is toch al een teken aan de wand dat deze band een mooie toekomst voor zich heeft.
 
Hun debuut Archaic Malevolence  bevat slechts vijf volwaardige nummers. Die klokken wel af boven de vijf minuten, maar toch lijkt dit eerder een EP dan echt een debuutalbum.
 
Dat de leden van Infected Dead uit andere deathmetalbands komen, merk je meteen na het eerste nummer. Dit zijn geen jonkies die nog hun weg moeten zoeken, maar ervaren rotten die weten welke weg ze in willen slaan en die perfect weten waar ze willen uitkomen. De grunts komen van heel diep en het ritme ligt doorgaans hoog. Maar het is vooral heel brutaal, catchy en scherp.
 
De songopbouw is soms old school-death en bij momenten wordt de melodie in de verf gezet en het volgende moment compleet genegeerd. Maar het geheel krijgt telkens een moderne twist en de solo’s zijn dik oké. Komen ze in de buurt van Aborted? Toch wel. Maar evengoed zitten ze in hetzelfde straatje als Black Dahlia Murder, The Faceless, Nile, Saille of Caducity.
 
Inzake deathmetal is dit een lekker fris debuut. Eén van de leukste tracks is Forced Existence.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00