Infernal Hate – The Order Of The Black Kestrel

Dit is alweer de vierde plaat van dit powertrio van de Canarische Eilanden. Noot dat de zang in de gebruikelijke death metal stijl meer klinkt als een verkouden kraai, dan een kanarie.
In de basis is dit een ouderwets van dik hout kettingzaagt men planken death metal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze band het podium deelde met bands als Suffocation en Incantation.
Toch nemen de nummers soms wat interessante wendingen aan. Zo horen we een bijna Spaans klinkende outro op Black Crows Over the Horizon en laten de heren hun afkomst zo mooi doorklinken. De gitaarsolo op Hidden Knife klinkt wel heel fijn. I Am Sovereign heeft net wat meer groove en zelfs lichte stoner invloeden. De pig squeals op Empirical Knowledge zijn ook niet onverdienstelijk. Dat nummer verrast ook door wat toegevoegde vrouwelijke opera vocalen die het nummer wat extra symfonische glans geven. Het drumwerk is wat blikkerig en droog en verdient wat mij betreft minder de schoonheidsprijs.
Fans van death metal die niet teveel fratsen willen, maar open staan voor een klein beetje extra variatie zullen deze plaat zeker kunnen waarderen.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia