Home » Inferum komt nieuwe single met bijdrage van CJ McMahon

Inferum komt nieuwe single met bijdrage van CJ McMahon

door Maurice van der Zalm
168 views 2 minuten leestijd

Het jonge Nederlandse collectief Inferum kwam een half jaar na oprichting in augustus 2017 met een verpletterende EP Modern Massacre.
Meteen verpulvert Inferum de rock in roll met een verpletterende metalwals in het titelnummer. Een heerlijke binnenkomer. Zelf mogen ze hun muziek omschrijven als mechanical deathmetal, maar dat is volgens mij ook maar om het een richting te geven. Modern Massacre heeft een goed zwaar ritme maar klinkt toch ook weer ietwat luchtig waardoor het een karakter krijgt alsof het een mashup is van Avatar en Despiced Icon met wat Panterakruiden erover. De groove staat ultrastrak en het stemgeluid van Morrison de Boer klinkt als een granieten strot die zijn mannetje weet te staan in de ultragranieten muzikale basis. Van het begin tot het eind is Modern Massacre verrassend en sterk te noemen.” (Rockportaal)
Toevalstreffer of gewoon goede sh*t. Het blijkt het laatste te zijn. Eind oktober werd dat duidelijk met de eerste single Beyond Reach. Een eerste aanzet tot het nieuwe album Human Disposal dat op 15 februari 2019 wordt uitgebracht. Vandaag kwam Inferum met een nieuwe single Autophagia waarop niemand minder dan CJ McMahon (Thy Art Is Murder) een gastrol vertolkt.
Een dag na de albumrelease staat Inferum op het Complexity Fest 2019 in het Patronaat te Haarlem.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00