Home » Interactief metalavontuur voor jong en oud met Magic O Metal

Interactief metalavontuur voor jong en oud met Magic O Metal

door Maurice van der Zalm
257 views 3 minuten leestijd

‘Doe je ogen dicht, luister … en besef dat jij getuige bent van een epische strijd tussen goed en kwaad. De eerste stap in The Metal Dimension is gezet!’.
Magic O Metal – Enter The Metal Realm is een heavy metal concept album voor jong en oud. Na een succesvolle crowdfunding campagne is Magic O Metal klaar voor zijn officiële release!
Het verhaal speelt zich af in The Metal Dimension; een fictieve wereld waarin muziek letterlijk tot leven komt. Iedere metal-track die op aarde geschreven wordt, verrijkt The Metal Dimension met nieuwe wezens, landschappen en andere wonderen waarvan wij op aarde slechts kunnen dromen.
The Metal Dimension is in groot gevaar. Picu, de leider en beschermer van deze wereld, neemt het op tegen zijn aartsvijand IcePick. IcePick heeft de mogelijkheid om muziek te stelen. Hiermee kan hij wezens scheppen die Picu voor eens en altijd uit de weg kunnen ruimen. Als IcePick aan de macht komt, zou dat het einde van The Metal Dimension betekenen. Picu realiseert zich dat hij de hulp nodig heeft van Alex en Lexie, een tweeling die op aarde fantastische metal-muziek schrijft.
Magic O Metal is het multi-mediaal project van de voormalige After Forever-gitarist en songwriter Sander Gommans en zijn kompanen Scott Wenmakers en Menno Kappe. Geen donkere wereld en met woede beladen teksten, maar een verhaal en concept dat gemakkelijk overdraagbaar is aan jong en oud en hen enthousiast maakt om de wereld van metal-muziek te verkennen.
Neem de elementen waarmee iedereen de metal- scene weet te typeren, voeg daaraan citaten van Ronnie James Dio en epische metal-ingrediënten toe en je belandt in de wereld van Magic O Metal. Gommans combineert alle belangrijke ingrediënten van zijn verleden en het resultaat is indrukwekkend. Het bevat technische perfectie, zinderende solo’s en torenhoge refreinen die zich meteen in je hoofd nestelen.
Rodney Blaze (Ayreon, Star One), Marina La Torraca (Exit Eden, Phantom Elite) en Nick Holleman (Vicious Rumors, Sinbreed) verzorgen, naast Gommans zelf, de zang. Ruud Jolie (Within Temptation en Maiden United) voegt daarbovenop enkele indrukwekkende gitaarsolo´s toe.
Uniek aan Magic O Metal is, dat het de mogelijkheid biedt aan jong en oud om een bijdrage te leveren aan nieuwe muziek, tekeningen en verhalen. Maak kennis met The Metal Dimension door middel van de muziek op het album en het verhaal in het geïllustreerde boek … en ontdek hoe jij jouw talent kunt gebruiken om deze wereld verder vorm te geven.
Door middel van de missies, die zowel online, via de website van Magic O Metal, als bij evenementen worden geïntroduceerd, kan iedereen deelnemen aan Magic O Metal en kom je in contact met professionals en nieuw talent. Zo kan je bijvoorbeeld als muzikant ervaring opbouwen, zonder dat je hiervoor een band nodig hebt. Ook kun je met jouw talent voor tekenen of schrijven een bijdrage leveren aan een volgend deel in de Magic O Metal-avonturenreeks. Magic O Metal biedt uitdagingen voor iedereen en gaat terug naar de roots van de Metal: Spannende verhalen, fantasie wezens en artwork dat tot de verbeelding spreekt.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00