Home » Ivory Tower Project – Red Hot

Ivory Tower Project – Red Hot

door hansravensbergen@rockportaal.nl
149 views 3 minuten leestijd

Eind 2017 werd ik geattendeerd op het album How Much More? van Ivory Tower Project. Een band met een verhaal en een op zijn zachtst gezegd tragische historie. Ik besloot mijn recensie als volgt: Voor Mark Regula is zijn ‘ivoren toren’ het paradijs op aarde. Een plaats waar hij letterlijk kan ontsnappen aan het leed wat hij heeft ondervonden. Maar ook dagelijks nog ervaart. How Much More? gaat over hoeveel een mens kan hebben. Het album is een reflectie van de geschiedenis van de band. Een album wat in alle opzichten staat als een toren. Met zijn fundament in de jaren zeventig en tachtig. Om meer te weten te komen over Ivory Tower Project nodig ik je uit om die recensie te lezen.
Al eerder, in 2008, bracht de band het album Red Hot uit. Een album met negen nummers waarvan er vijf later in een remix of lange uitvoering op How Much More? terecht zouden komen. De nummers Guilty (You’re The One), Dreamer, I Can’t Tell Him (Her) en I Think I Fell In Love With You hebben dat album om een voor mij onbekende reden niet gehaald.
Het is belangrijk om je bewust te zijn van de tijd en de periode waarin deze nummers zijn geschreven, tussen 1982 en 1985. Voor mij zit de charme van dit album dan ook in het authentieke en gedateerd klinkende geluid. En dat bedoel ik positief. Bij het luisteren naar deze negen indie pop/rock-achtige nummers waan je jezelf in de jaren tachtig. Maar het verteld ook de historie van de groep. Van de nummers die niet op How Much More? staan  springt I Can Tell Him (Her) er muzikaal gezien uit. Naast de zang van Mark Regula horen we hem ook in een duet zingen met zangeres Sharon Wolfe. Het fluitspel geeft dit nummer een vrolijk en folky karakter. Een bijzondere vermelding verdient de balad I Think I Fell In Love With You. Het nummer is geschreven door Sal DiAngelo. De drummer overleed in 1983, kort nadat hij dit nummer componeerde. Naast dat hij hier zingt speelt hij ook gitaar en piano.
Naast negen nummers staat op het album ook een ruim acht minuten durend radio interview. In dit interview horen we Mark Regula vertellen over de band en zijn historie. Red Hot is een prima aanvulling voor de liefhebber die na het beluisteren van How Much More? geïnteresseerd is geraakt in de groep. De cd’s samen geven je een compleet muzikaal beeld van Ivory Tower Project. Sinds kort zijn de albums van Ivory Tower Project ook in Nederland verkrijgbaar bij Rock Company.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00