Jagged Vision – Death Is This World


Als je bier de naam Dark Force of Dark Horizon draagt, bereid je dan maar voor op muziek die niets maar dan ook niets te maken heeft met de luchtige vrolijkheid van een Bruno Mars. Noorwegen doet aan metal. Het ligt niet voor niets in het continent dat als één van de geboorteplaatsen van metal wordt beschouwd. Tot op de dag van vandaag blijven er eigenzinnige metalbands opstaan, alsof iemand (Satan?) ze gewoon geplant heeft. Hier is weer ‘zo’n’ bandje: Jagged Vision. En deze derde plaat Death is This World klinkt in ieder geval alsof de heer der vliegen weer lekker bezig is geweest met de vernietiging van de aarde.
De hemel is grauw door een vies bruine smog. Er vallen gigantische brandende rotsblokken doorheen die enorme gaten in de aarde slaan. Alle oerwouden staan in brand en ieder huis is verwoest. Het zonlicht komt niet door de dikke mist heen. Dikke wolken pakken zich samen om een enorme cycloon te scheppen. Het begint te donderen en te bliksemen maar er valt geen druppel regen.
Zo klinkt deze derde plaat van deze Noren. Agressief, apocalyptisch. De band is ooit begonnen als hardcore band dus ze weten hoe je razernij in muziek kunt omzetten. Daarbij helpt het zeker als je zanger iets weg heeft van Tomas Lindberg van At The Gates. Hij spuwt zijn zwartgallige lyrics uit op dezelfde manier: alsof hij kwelgeesten aan het verdrijven is. Ieder liedje barst bijna uit zijn voegen van woede. In het titelnummer is het vocalist Ole die bijna explodeert als hij ‘death is this world’ schreeuwt. Een ultra zware gitaarriff sleept je ondertussen mee de dieptes in. Zet de frontman van Kylesa achter de knoppen om het geluid nog dikker te maken en je hebt een plaat die je ziel van top tot teen afbreekt.
Met Death Is This World heeft deze band een plaat gemaakt waarmee ze een nieuw genre in het leven hebben geroepen: apocalyptic stonercore. Klinkt als een overheerlijk laatste avondmaal.

Related posts

Beaten To Death – Sunrise Over Rigor Mortis

Axxis – Coming Home

Anvil – One and Only