Home » Jeff Scott Soto – Damage control

Jeff Scott Soto – Damage control

door Arjen de Graaf
108 views 2 minuten leestijd

In een bijna 30-jarige carriëre is Damage control pas het vijfde solo album van zanger Jeff Scott Soto. Niet dat hij al die jaren verder niets gedaan heeft want er zijn weinig zangers die zo actief zijn als Soto.
Naast zijn solo activiteiten is hij te horen op meer dan 60 albums van bands en projecten waaraan hij meegewerkt heeft. Ooit begonnen als zanger bij Yngwie Malmsteen en later frontman van o.a. Talisman, Soul SirkUS en niet te vergeten Journey waar hij na anderhalf jaar hard werken op een niet zo nette manier aan de kant werdt geschoven. Soto revancheerde zich vervolgens middels het geweldige W.E.T. album (2009) waarop hij liet horen dat hij wel degelijk had kunnen slagen bij Journey.
Damage control is een lekkere rockplaat geworden. Weliswaar niet van W.E.T. niveau maar daar had ik ook geen rekening mee gehouden. Soto voelt zich in ieder geval als een vis in het water. Slechte nummers staan er niet op maar daarentegen ook geen nummers waar je stijl van achterover slaat. Vooral de eerste helft klinkt lekker met Give a little love, Damage control en Look inside your heart. Het probleem is echter dat je het na 5 nummers wel gehoord hebt. Onderling verschillen de songs namelijk niet zoveel en had iets meer afwisseling het album alleen maar goed gedaan omdat uitstekende songs als How to love again en Afterworld nu niet zo opvallen.
Maar al met al is dit een prima album waar de vele Soto fans blij mee zullen zijn. Zijn stem is nog altijd uitzonderlijk goed en het spelplezier is zoals gewoonlijk in volle mate aanwezig. Damage control is in ieder geval een van Soto’s beste solo albums.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00