Home » Jet Fuel Chemistry – Sign Of The Times

Jet Fuel Chemistry – Sign Of The Times

door Maurice van der Zalm
93 views 2 minuten leestijd


Jet Fuel Chemistry bestaat drie jaar en het vijftal heeft zich in deze jaren gewijd aan het schrijven van pakkende composities die elementen in zich dragen van bands als While She Sleeps en Bring Me The Horizon om er twee te noemen.
Met Sign Of The Times levert de band een EP af die geheel DIY is opgenomen in de slaapkamer van gitarist/producer Danny Bochkov en tekstueel een reflectie is van de ‘deze tijd in Dublin’ waar sociale media en mistroostigheid de norm lijkt te zijn bij jongeren.
Jet Fuel Chemistry wil dit benoemen, maar wil er ook een positieve draai aan geven en dat lukt ze aardig met de vijf composities op de EP.
Opener War is een lekkere stevige start van de EP en komt muzikaal binnen met een aantrekkelijke vorm van metalcore. Er is een duidelijk contrast in de coupletten en refreinen en daarmee wordt er mooi naar krachtige uitspattingen toegewerkt. De refreinen zijn dusdanig ingebed dat ze enorm uitnodigen om meegezongen te worden. Tussendoor wordt er nog even flink geragd en komt het dak even voorzichtig los van zijn fundament.
Sleep, Use Your Eyes en Fever hebben een meer mainstream karakter en zijn in alle eenvoud een prachtig platform voor de band om zijn zegje te doen. Ook hier zijn er de stukken die live nogal opzwepend neergezet kunnen worden, hoewel het allemaal mooi binnen de lijntjes blijft liggen. Met Sign Of The Times lijkt Jet Fuel Chemistry het ‘veilige’ pad voorzichtig te verlaten en wordt er flink geriffd en enige elektro-elementen ingezet. Dat heeft zijn effect op de ritmes. Het blijft allemaal nog wel erg braaf klinken, maar dat is geen probleem.
Sign Of The Times kan daarmee gezien worden als een prettige EP die binnen de mainstream metalcore een mooie plaats verdienen. De muziek ademt wel een hoge mate energie en gretigheid uit en daarmee overtuigt de band terdege. Sign Of The Times is voor Jet Fuel Chemistry een mooi visitekaartje dat ze in de toekomst wel eens zouden kunnen verzilveren voor een affiche.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00