Jetlag Jenny – Look Out!

Rauwe ongepolijste punkrock afkomstig van de opleiding Artiest Muzikant van het Deltion College in Zwolle.
Eén van de opleidingen die volgens het kabinet het label pretopleiding zou moeten dragen, zorgt hier toch voor een aangename verrassing. De band bestaat uit vier studenten die hun voorliefde voor punk, rock, pop, metal en de band Toto samen delen. De titel van de EP is een verwijzing naar de oude bandnaam The Lookout. De bandleden zijn zanger/gitarist Davic Roest, gitarist Jasper Boksebeld, bassist Reinier van Zwieten en drummer Timo Kalsbeek. Vier jonge honden die zich vol overgave in muzikaal avontuur storten.
De EP draagt drie nummers, kort maar stevig. Het eerste nummer is Car Crash, een nummer dat zo uit het repertoire van GreenDay had kunnen komen. Fel en opzwepend knalt het nummer uit de speakers. En na enkele keren geluisterd te hebben, zit het refrein voor eeuwig in je geheugen. Het nummer kenmerkt zich door diverse, slim bedachte, melodie variaties. Hierna volgt Ain’t Easy Being Happy, een nummer dat bijna verdrinkt in een orgie van muzikaal geweld. Een stevige drumpartij en een overheersende gitaarpartij geven het nummer vorm. Het laatste nummer is Alone dat iets minder punk invloeden heeft.
Zo’n eerste EP komt niet zomaar tot stand, naast de opleiding op het Deltion College heeft de band ook veel hulp gekregen vanuit het Hedon Productiehuis. Beide instanties leggen zich toe op een verbetering van de band prestaties en de ontwikkeling. Zoals de band het zelf zegt: ‘we hebben veel geleerd’.
De band heeft de eerste twee nummers opgenomen met Guido Aalbers (Muse, Coldplay, Shapeshifters), het nummer Alone is opgenomen bij Jurrie Meulman. Alle tracks zijn gemixt en gemasterd door Rogier Tromp. De band heeft dinsdag 25 juni de officiële release van de EP in zaal Hedon te Zwolle. Dan zal er ook live opgetreden worden en afgaande op het niveau van deze EP zal dat ongetwijfeld een leuk feestje worden.

Related posts

Maanvlinder – Tranen van Gisteren

Mould – Dust and Venom

Xilla gooit de Devils Dice