Home » Jetty Bones – Push Back

Jetty Bones – Push Back

door Edwin Knip
197 views 2 minuten leestijd

Een verfrissende, vrolijke aankondiging van de lente door zangeres, multi-instrumentalist en producer Jetty Bones.
Een bonte mix van indie, akoestische melancholie en alternatieve pop presenteert Bones, ook bekend als Kelc Galluzzo, zich op het album Push Back. De nummers op het album roepen hier en daar wat jaren tachtig gevoelens op. De tweede single van het album is That’s All dat gaat over goede redenen vinden om te communiceren binnen een relatie zodat deze beter wordt. Hoe ver ga je voordat het geheel omdraait en eindigt in een conflict?  Het nummer werd voorafgegaan door Taking Up Space dat door de LA Times in hun lijst 50 Best Songs Of 2020 werd geplaatst.
De nummers op het album gaat over de strijd van twee zelfkanten, aan de ene kant degene die op het podium hoop en liefde koestert, de andere is degene die na de show in het busje hulpeloos zit te huilen en een leven heeft met depressies, angsten en zelfmoordneigingen. De nummers gaan over het bereiken van een wapenstilstand tussen deze twee zodat ze naast elkaar kunnen leven. Het album graaft dieper en dieper in het persoonlijke leven totdat de twee zelfkanten elkaar tegen komen in het nummer Bug Life. Dit nummer schreef Galuzzo vijf jaar geleden als zelfmoordbrief en net als op dit album wordt ze tijdens het schrijven onderbroken door een hoopgevend telefoontje.
Galuzzo neemt geen blad voor de mond op dit album en ze zet zichzelf zo menselijk mogelijk neer. Luisteraars mogen haar best zien als iemand die worstelt met het leven en het nog lang niet op orde heeft. Maar er wordt hard aan gewerkt.
Elf aanstekelijke en af en toe aangrijpende nummers lang weet Galuzzo de luisteraar te boeien met haar verhaal. Het is een aangenaam album dat ondanks de sombere boodschap toch een fijn tijdverdrijf blijkt te zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00