(Johan Kihlberg’s) Impera – Scandinavium Alive

Toen Johan Kihlberg in 1975 voor het eerst het album KISS Alive hoorde, was hij verkocht. Sindsdien is de liefde voor KISS niet afgenomen. Toen hij in de jaren ‘80/’90 bij Polygram Records werkte, werden de contacten met de leden van KISS steviger en was hij de ‘leider’ van hun fanclub. Later tourde hij met Vinnie Vincent en speelde Bruce Kulick op het debuutalbum van Impera Legacy Of Live in 2012.

Toen bekend werd dat KISS Zweden zou aandoen tijdens de End Of The Road tour, zocht Johan contact om met zijn band Impera het voorprogramma te mogen verzorgen. Nog geen week later werd bevestigd dat Impera het voorprogramma zou doen in Gothenburg. Door welbekende redenen duurde het tot 22 juni 2022 dat Impera het podium van een uitverkocht Scandinavium Arena betrad.

Johan werd daarbij bijgestaan door Lars Chriss (Lion Share), Mats Vassfjord, Magnus Ulfstedt (ex-Eclipse) en Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites).

Van dit concert zijn opnames gemaakt die nu op cd en dvd uitgebracht zijn. De set bestond voornamelijk uit composities van het laatste Impera-album Spirit Of Alchemy, met aanvullingen van Age Of Discovery.

Wat je voorgeschoteld krijgt, is gewoon pure hardrock zoals het al decennia gespeeld wordt. Het tempo is lekker, de uitvoering is heel goed en zanger Johnny Lindkvist heeft wat in zijn mars zodat het geheel uitermate aantrekkelijk is. Je zou kunnen zeggen dat de Zweden geluk hebben gehad met dit voorprogramma.

Als aanvulling vind je de compositie Fighter die in de herfst van 2022 is opgenomen en niet eerder uitgebracht is. De aanleiding voor Fighter was de vraag van een producer van de film Black Hills, met de vraag of Johan met Impera de filmmuziek wilde verzorgen. Je krijgt op het album Scandinavium Live dus de primeur.

In het artwork van de cd/dvd is het accent van KISS trouwens zeer zeker sterk aanwezig.

Related posts

Goatizm – Solace In The Abyss

Rifflord – 39 Serpent Power

House By The Cemetary – The Mortuary Hauntings