Home » John Coffey – The Great News

John Coffey – The Great News

door Maurice Tonies
206 views 2 minuten leestijd

John Coffey - The Great NewsBij werkelijk elke show de afgelopen tijd ging het dak eraf. Of is dat misschien nog wel zacht uitgedrukt. Dampende shows, crowdsurfend publiek, een dolle bende, dat is eigenlijk wat men meemaakte tijdens de optredens van John Coffey. Na hun “Bright Companions” zijn de heren opnieuw de studio ingedoken. Goed nieuws voor de fans, “The Great News”, het nieuwe album van de heren uit Utrecht is uit!
Langzaam een album opbouwen? NO WAY! Meteen het volume op standje 11 en gaan! “Eagle Chasing Flies” pakt de luisteraars meteen bij de strot. Een klein feestje in de woonkamer blijft niet uit. Wat een energie weten de mannen meteen over te brengen. Het bulderende stemgeluid van David schalt door de speakers. Even explosief als tijdens de live-shows, dat is waar het op “The Great News” om draait. John Coffey geeft hun screamo en punkrock weer de vrije loop. Ergens in Utrecht staat een groot vat met energiedrank en daar is John Coffey in ondergedompeld. “Broke Neck” is een prima opvolgende track op het album, de party-modus blijft aan.
Na slechts een aantal nummers gehoord te hebben smacht je al naar een optreden. Deze muziek die moet je live meemaken. Het strakke gitaarspel wil je zien, je ziet de show al helemaal voor je. Vuisten in de lucht en beuken maar. Gaat dit zo het hele album zo door? Nee, soms is er even momentje van rust. Na het geweldige “The Sinking Ships”, wat overigens veel doet denken aan de Foo Fighters is zowaar een rustmoment waarneembaar. “Jean Trompette” is een interlude waarbij de band laat horen ook met een trompet overweg te kunnen. De rust verdwijnt overigens meteen als sneeuw voor de zon als dit nummer overloopt in “Heart of a Traitor”, waarin de trompet overigens aanwezig blijft.  Zo is er op dit album weer genoeg te horen, de mannen zijn weer terug!
John Coffey gaat er dan ook in 2015 volop tegenaan. Daar zorgt dit nieuwe album wel voor. De fans kunnen zich weer opmaken voor de vele shows! GREAT NEWS!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00