Home » Andy Burrows – Doornroosje (Nijmegen) 30/01/2015

Andy Burrows – Doornroosje (Nijmegen) 30/01/2015

door Maurice Tonies
143 views 3 minuten leestijd

Andy Burrows - Fall Together AgainNa zijn vertrek bij Razorlight in 2009 is Andy Burrows niet stil blijven zitten. Afgelopen jaar bracht hij zijn tweede album uit en ook is hij natuurlijk onderdeel van de gelegenheidsformatie Smith & Burrows. De zanger is op dit moment bezig met een tour die ook een flink aantal maal in Nederland neerstrijkt. Ter promotie van zijn nieuwe album “Fall Together Again” staat hij vanavond in Doornroosje. Wat heeft hij voor de bezoekers in petto?
Daar komen we snel genoeg achter. Geen volgepropt podium met instrumenten en versterkers. Dit blijkt ook helemaal niet nodig, want Andy Burrows loopt samen met Stuart WIlkinson het podium op. Met verrassende opener “Frank Mills” begint een bijzondere avond. Andy begint met cover uit Hair om vervolgens zijn eigen materiaal in een vol Doornroosje te doen klinken. Dit optreden maakt deel uit van de “Fall Together Again-tour”, maar voordat er nummers van dat album klinken krijgen we eerst nog wat meer nummers van het eerste solo-album  “Company” voor onze kiezen. Eigenlijk zou deze tour ook wel “An Acoustic Evening With” mogen heten. De kleine intieme setting doet een Doornroosje zwijgen en naar het podium staren.
De nummers van Andy Burrows scharen zich prima onder het vakje “Luistermuziek” en even lijkt het oud-bandlid van Razorlight zich te excuseren. “Ja, eindelijk het is vrijdag, het is weekend! Komen jullie kijken naar een zanger die harder praat dan dat hij muziek speelt”. Hij vindt het fijn om in Nederland te zijn en te mogen spelen. Eveneens verexcuseert hij zich voor het feit dat de tour naar het nieuwe album is genoemd en dat dit bij de merchandise-stand niet eens meer te koop is. Alles is uitverkocht, behalve de shirts, waarbij je ook nog het oude album krijgt. Maar die heeft iedereen al, volgens Burrows. Hij vindt het maar een slechte reclame-campagne… Het publiek kan er wel om lachen en neemt hem niets kwalijk.
Het draait vanavond natuurlijk wel om de muziek en die is van hoog niveau. Naast zijn eigen gitaarspel en zuivere stemgeluid heeft hij aan Stuart Wilkinson de perfecte begeleiding. Ook hij is een goede muzikant en beschikt over een prima tweede stem. Het is niet alleen het duo wat we vanavond horen zingen. Andy Burrows maakte ook al muziek samen met Tom Smith, de zanger van The Editors. Hij is helaas niet aanwezig om mee te zingen, waardoor deze rol is weggelegd voor het publiek wat hier graag gehoor aangeeft. Zo zingt iedereen zijn partij uit “Watch Me Fall Again” graag mee en ook tijdens andere nummers horen we het publiek regelmatig meezingen.
Het is niet louter eigen materiaal wat klinkt in Doornroosje. Zo zingt hij voor een stelletje, wat via een flauwe prijsvraag een nummer lang op het podium mag komen zitten en een fles gin wint, het nummer “Before I Fall to Pieces” van zijn oude band Razorlight en laat iedereen vervolgens meezingen met “Four Seasons in One Day”, wat we natuurlijk kennen van Crowded House. Een gevarieerde setlist maakt er een uiterst vermakelijke avond van, waarbij ook “America” niet mag ontbreken. Er staat op het podium ook een drumkit, die hij met een voetpedaal kan bedienen. Zo mag de oud-drummer zijn kunsten toch een beetje vertonen.
De setlist gaat er eigenlijk binnen no-time doorheen. De zeer vermakelijke act zou uren mogen duren, maar met een mooie uitvoering van “Hometown” maakt hij een einde aan het optreden. Gelukkig komt het duo nog terug voor een toegift van twee nummers. In de afsluitende track beginnen de heren met een klein drumduel waarna de hit “Keep On Moving On” het optreden definitief tot een einde brengt……..

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00