John Diva (& The Rockets Of Love): Ik hou van vrouwen die snel zijn van geest en in de liefde

De glam / hair metal band John Diva & The Rockets Of Love brengt in januari hun tweede album uit, American Amadeus. Ik sprak met de vriendelijke belichaming van hair metal, John Diva over het nieuwe album en het leven als rockster.
Hoe weet je je zonder seks, drugs, en rock ‘n’ roll toch bezig te houden nu tijdens de lockdown?
Ik heb wat nieuwe whiskey gekocht uit Japan en ook wat champagne. Ik breng wat tijd door met vrienden. Met een stereo die hard kan combineert dat tot toch wat rock ‘n’ roll. Seks en drugs zijn een stuk minder leuk alleen, in ieder geval niet lang. Ik ben al begonnen met songs voor het volgende album. Normaal waren we nu aan het toeren.
Van de nummers op het nieuwe album was ik vooral onder de indruk van Karmageddon. Dat nummer begint als een hair metal ballad, maar eindigt met heavy riffs. Daarna viel de indrukwekkende solo in het midden van Wasted In Babylon me op. Kun je wat meer vertellen over hoe dat allemaal tot stand kwam?
De solo’s zijn van J.J. Love. Hij doet de meer onmogelijke, virtuoze gitaarpartijen en is van grote namen als Eddie Van Halen en Steve Vai. Snake Rocket is meer een fan van het bluesy werk op zijn Les Paul. Drummer Lee Stingray had niet veel breaks tussen de gitaarsolo’s. Hij klinkt als (Muppet) Animal op LSD omdat hij zijn spot tussen die breaks moest vinden.
De nummers worden geschreven door Snake, J.J. Love en mij. Ieder doet zijn deel en stelt ideetjes voor. We begonnen met 20 tot 26 ideeën, dat werden er 18 en uiteindelijk de 14 die we opgenomen hebben. Producer Michael Fosser kwam met het metal einde op Karmageddon omdat het gaat over een liefde die helemaal verkeerd gaat. Alles gaat ineens naar de hel en dat illustreert dat heavy einde mooi. Het was een spontaan idee.
Het nummer Voodoo, Sex and Vampires klinkt als een B-film. Ben je fan van dat soort films?
Ik zette die songtitel in mijn notitieboekje en had een uptempo riff, maar nog geen tekst. Ik dacht aan een zuidelijke, Amerikaanse staat in Mississippi. Aan een zweterige situatie in een ongure nachtclub met een super sexy dame, van wie je niet weet wat haar intentie is. Ik had een filmset in gedachten die een beetje Tarantino-esque was. Een plek waar alles kan gebeuren en de held, zoals in een Western, altijd weet te overleven. Een week voor het album uitkomt brengen we de videoclip van het nummer uit en het is een soort mini-speelfilm geworden.
Ik had de indruk dat ik de stem van  Kissin’ Dynamite vocalist hoorde in dat nummer?
Goede vraag! Hannes heeft wat ideeën bijgedragen voor diverse songs. In ieder geval zong hij ook mee in het koortje van track Bling Bling Marilyn. Of hij ook in het koortje zat bij Voodoo, Sex and Vampires durf ik niet zeker te zeggen. Ik had wellicht wat teveel gedronken of was gebeten door een vampier, dus het kan zijn dat het zo was maar ik het niet meer kan herinneren.
Het lijkt er met het succes van bands als Steel Panther, H.E.A.T. en Kissin’ Dynamite op dat hair metal bezig is met een comeback. Waarom is dat denk je?
Ik zou willen dat het nog populairder was. Of het ooit nog eens zo populair zal worden als in de jaren tachtig weet ik niet, maar er zijn zeker wat populaire bands actief met verschillende aanpakken. En of je nu wel niet de teksten van Steel Panther kunt waarderen, ze werken hard en toeren veel. Kissin’ Dynamite is een vrij jonge band, maar toch hebben ze al zo’n vijf platen uitgebracht. Het leven is te serieus om het serieus te nemen, de wereld wordt donkerder en donkerder. Zelf in het progressieve Nederland moet er nog gevochten worden voor progressiviteit. Glam metal is een fantasie, een mooie plek voor vrijheid, voor kunnen zijn wie je wilt zijn. Mensen gaan naar shows en kleden zich zoals ze eerder niet zouden durven. We nodigen iedereen uit om deel te zijn van dat feest. Iedereen zou moeten kunnen doen wat ze willen. Hair / glam metal beeld dat uit.
Nu men niet kan toeren hebben veel artiesten zich toegelegd op het maken van podcasts, schrijven boeken of produceren van merch als pasta, bier, of in het geval van My Chemical Romance zelfs make-up. Heb jij er ooit over gedacht met dergelijke dingen te komen?
Hmmm, hairspray zou wel een goed idee zijn. We hebben veel ideeën, maar het nieuwe album is pas ons tweede. De focus zit nu op het creëren van repertoire en laten zien dat we meer in onze mars hebben dan 1 album. Het is jammer dat we niet kunnen toeren, maar ons management is druk bezig om ons op het podium te krijgen rond Juni. Tevens gaan we wat livestreams doen.
Heb je nog wat mooie rock ‘n’ roll verhalen van jullie tijd on tour?
De jongens zouden ongetwijfeld veel meer kunnen vertellen nog. Je moet veel wachten tussen optredens, dus zo rond een uur of vier zoek je iemand om een biertje mee te drinken en je vind al gauw iemand. Mijn crew zorgt goed voor me dus ik heb vaak een vol glas bij me. Ik weet nog dat er eens in een club met een capaciteit van 200 man was, waar zo’n grote kroonluchter aan het plafond hing. Ik dacht op een bepaald moment tijdens het optreden dat het een goed idee zou zijn om daar op te springen en het publiek in te zwaaien. De crew vond dat niet zo’n goed idee, omdat het wel eens naar beneden zou kunnen vallen en de mensen onder me kon verpletteren. Na een enkele zwaai haalden mijn roadies me er van af. Achteraf was dat niet zo’n goed idee van me.
Hoe kan een vrouw indruk op je maken?
Lees me poëzie voor of ben gewoon jezelf. Mooi lingerie helpt echter ook, haha. Ik praat ook graag over politiek. Ik hou van vrouwen met humor en lach graag. Ik hou van vrouwen die snel zijn van geest en in de liefde.
Stel je speelde niet in een glam metal band, waar zie je jezelf dan in spelen?
Als ik het zou kunnen, zou ik jazz spelen. Het is muziek die me altijd weet te ontspannen. Het heeft een goede atmosfeer en naar wat ik er van weet geeft het je veel vrijheid om te improviseren. Ik was eens een best goede gitarist, maar jazz zou ik echt niet kunnen spelen nu.

Related posts

Frank Turner: Ik slaap niet meer op de grond

Boskat: We proberen vanuit het hart, niet het brein te werken

Tusky: We hebben ervoor gekozen dat de focus nu vooral naar de muziek gaat