Home » John Illsley naar Cacaofabriek Helmond

John Illsley naar Cacaofabriek Helmond

door Patrick Spruytenburg
141 views 1 minuten leestijd

U herkent hem ongetwijfeld, die lange bassist van Dire Straits, die jarenlang aan de zijde van Mark Knopfler met zijn slungelachtige presentatie en rare dansjes een vaste verschijning was. Naast Knopfler was John Illsley de enige die de carriere van Dire Straits van het vroege begin in 1977, tot het allerlaatste concert dat de band gaf op 9 oktober 1992, helemaal meemaakte.
Ondanks de solo albums die hij in de jaren 80 reeds had uitgebracht, bleef het na het einde van Dire Straits op muzikale wijze lang stil rond Illsley. Hij hield zich vooral bezig met kunstschilderen. Maar het muziekhart bracht hem in 2007 weer terug op het podium en verschillende solo albums zagen daarna het licht.
Tijdens zijn optredens speelt deze grootheid met zijn band klassiekers van Dire Straits zoals ‘Sultans of Swing’, ‘Private Investigations’, ‘Brothers in Arms’ en ‘Money for Nothing’.
Zijn band bestaat uit de creme de la creme uit de popmuziek. Wat te denken van gitarist Robbie McIntosh (The Pretenders, Paul McCartney, Tom Jones), keyboardspeler Steve Smith (Robert Plant, Pete Townsend) en gitarist Paul Stacy (Oasis, The Black Crowes)?!
Wanneer: woensdag 7 maart
20:15 uur: deuren open
20:45 uur: aanvang
Rockportaal is aanwezig voor een live review.
bron: website cacaofabriek

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00