Home » Johnny Cash – Out Among The Stars

Johnny Cash – Out Among The Stars

door Maurice Tonies
186 views 2 minuten leestijd

JohnnyRuim 10 jaar is “The Man in Black” niet meer onder ons. Uit menig luidspreker klinkt nog steeds zijn muziek en zijn muzikale nalatenschap krijgt anno 2014 een update. Zijn zoon vond ergens in de kluizen wat verloren gewaande opnames van zijn vader. In de jaren ’80 nam Johnny Cash een flink aantal nummers op, die nooit eerder uitgebracht zijn. Onder de noemer “Out Among The Stars” kan eenieder nu dan ook genieten van deze “nieuwe” nummers.
“Out Among The Stars” is dan ook geen rommeliug verzamelalbum met b-sides, alternate takes of nummers die na zijn dood alsnog zijn afgemaakt. Het nieuwe album bevat puur nieuw materiaal, wat wel met de technieken van nu is gemixed, zonder dat dit enige afbreuk doet aan de sound. Het album klinkt dan ook precies zo herkenbaar zoals een “Cash-album” behoort te klinken. Wie daar eventueel aan twijfelt wordt vanaf het begin al meteen overtuigd. Openingstrack “Out Among The Stars” is Johnny Cash zoals we hem kennen. Een typische country sound, waarbij het meetikken met de voet niet uitblijft. Ook een duet zijn June mag niet ontbreken. Waarom het album toentertijd is blijven liggen is een raadsel, want kwalitatief is er niets aan te merken op dit album. Zo is “She Used To Love Me Alot” bijna een instant klassieker en past de humor uit “If I Told You Who It Was” prima bij de andere verhalende songs van deze grootheid.
Naast de twee duetten met June Carter staat er op “Out Among The Stars” ook een duet met Waylon Jennings, met wie hij onder andere The Highwaymen vormde. Zo komen alle bekende elementen weer terug op deze geluidsdrager. Overigens zijn niet alle nummers geheel nieuw. “I Came To Believe” nam hij natuurlijk later nog op tijdens zijn American Recordings. Echter zo blijkt was het nummer al veel eerder eens opgenomen. Ongetwijfeld liggen er in de grote kluis nog meer “verloren gewaande” opnames en zal dit niet het laatste zijn wat we nog niet hebben gehoord van Johnny Cash. Een vervolg zal dan ook niet uitblijven……
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00