Home » Vlijmscherp – Groene-Engel (Oss) 28/03/2014

Vlijmscherp – Groene-Engel (Oss) 28/03/2014

door carola@rockportaal.nl
161 views 2 minuten leestijd

vlijmscherp-20140328- 432Vanavond is het weer eens tijd voor een nieuwe editie van Vlijmscherp in de Groene-Engel in Oss. Vlijmscherp is een platform waar onbekende bands die op het punt staan om door te breken optreden. Hierbij kun je denken aan verschillende muziekgenres als bijvoorbeeld indie, rock en elektro. Vanavond is het de eer aan The Benelux en Krach. Tussendoor wordt het publiek vermaakt met Radio Feelgood en na afloop met TechYess.
The Benelux mag deze avond het podium als eerste betreden. Deze Amsterdamse band  staat bekend om hun dansbare mix van disco, rock en elektro. The Benelux kun je daarom het beste vergelijken met namen zoals LCD Soundsystem en New Order. In januari speelden ze nog het nummer Liar bij De Wereld Draait Door en naast dit nummer horen we vanavond I Don’t Dance Enough en Pornography. Je merkt dat het nog vroeg is want het publiek heeft even nodig om op te warmen. Maar daarna worden de eerste dansjes gemaakt en The Benelux laat een vrolijk publiek achter.
Krach speelt vanavond de try-out show voor hun nieuwe album bij Vlijmscherp. Hun nieuwe album Last Time I Checked This was my House wordt 12 april gepresenteerd in de OT301 in Amsterdam. Krach combineert strakke rock met elektro. Toch is er sinds het debuutalbum wel wat veranderd. De sound wordt meer elektro en minder rock. Dit wekt in ieder geval nieuwsgierigheid naar het nieuwe album en de nieuwe liveshow. Deze avond in de Groene-Engel spelen ze nummers van het nieuwe album onder andere de eerste single River Phoenix, maar ook oude nummers zoals And So I Do a Little Dance. Krach speelt deze avond een goede try-out show en we gaan ze zeker deze zomer op enkele festivals zien.
Op naar de volgende editie van Vlijmscherp!


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00