Home » Judas Priest tweede headliner op Graspop 2020

Judas Priest tweede headliner op Graspop 2020

door Harm Lourenssen
318 views 2 minuten leestijd

Gisteren maakte de organisatie van Graspop bekend dat de komende editie 4 dagen gaat duren. Tevens werd meteen Iron Maiden bekendgemaakt als headliner op donderdag 18 juni. Vandaag heeft Judas Priest (van tevoren) aangekondigd ook van de partij te zijn tijdens de aankomende editie. De band zal optreden op zaterdag 20 juni. De komende tour staat in het teken van het 50 jarig jubileum van de band. 
Judas Priest werd opgericht in 1969 in het Engelse Birmingham, door velen aangestipt als de geboorteplek van heavy metal. In de jaren 70 wist de band onder leiding van de charismatische frontman Rob Halford zich album na album te onderscheiden van alle andere hardrockbands die toen aan het muzikale front verschenen. De jaren 80 waren helemaal voor Judas Priest met pure heavy metalplaten zoals ‘British Steel’, ‘Point of Entry’, ‘Screaming for Vengeance’ en ‘Defenders of the Faith’, albums die stuk voor stuk uitgroeiden tot klassiekers in het genre. Maar daar bleef het niet bij. Na een periode in de luwte in de nineties pakte de band ook in de 21ste eeuw verschroeiend uit met baanbrekende releases zoals ‘Nostradamus’, ‘Redeemer of Souls’ en ‘Firepower’, het recentste én meteen ook hoogste genoteerde album uit hun carrière. De invloed van Judas Priest op het metalgenre is ongeëvenaard. En dat niet alleen op muzikaal vlak, de band introduceerde ook de leather and studs look, die wereldwijd door miljoenen metalheads werd omarmd.
De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2020 start op vrijdag 15 november om 10.00 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00