Judy Blank – Groene Engel (Oss) 01/07/2020

Met ingang van woensdag 01 juli zijn de maatregelen rondom het Corona-virus ietwat versoepeld. Zo mag onder andere de cultuursector vanaf deze dag weer meer bezoekers ontvangen mits men de 1,5 meter kan waarborgen. Cultuurpodium Groene Engel pakte deze versoepeling met gepaste afstand met beide handen aan en wist binnen een korte tijd Judy Blank te strikken. Hoe is het deze zangeres in deze vervelende tijden vergaan? Heeft het Corona-virus haar nieuwe inspiratie gebracht?
De zaal van de Groene Engel is voor de gelegenheid omgedoopt tot mooie nachtclub, waarbij de bezoekers mogen plaatsnemen aan de vele tafeltjes die voor hen zijn neergezet. Zo mag men op een stoeltje gaan genieten van de show die hen te wachten staat. Als de zaallichten doven wordt de zangeres kort geïntroduceerd en is het vervolgens de beurt aan de dame uit Utrecht. Zangeres Judy Blank straalt van oor tot oor, het is duidelijk te zien dat ze het optreden voor publiek gemist heeft. Ze kan dan ook haar toeschouwers niet genoeg bedanken voor hun komst. Vol bravoure gaat ze van start en al snel horen we haar grote hit Mary Jane de revue passeren. Haar countrysnik verovert al snel vele harten, hoewel velen haar muziek al kennen, want er wordt volop meegezongen in de zaal in Oss. Een grote schare fans is graag getuige van deze show.
De singer-songwriter vertelt grappige anekdotes, maakt regelmatig contact met het publiek en laat ook weten niet te hebben stilgezeten. Zo is het tijd om heel wat nieuwe nummers te laten horen, waarbij vooral het nummer wat ze schreef over haar opa en oma haar ontzettend aangrijpt. Ze pinkt na afloop van het nummer even een traantje weg, waarna ze zich snel herpakt. Judy Blank zet een zeer vermakelijke show neer, waarbij ze het ook niet schroomt om haar publiek om verzoeknummers te vragen. De kenners komen met diverse verzoekjes, maar ook met de nodige vragen. Judy Blank weet wel hoe ze het publiek kan vermaken. Of dat nu is door iedereen te laten meezingen op Bob Dylan’s Blowin’In The Wind of toch op haar eigen nummer 1995.
Het optreden zou aanvankelijk hooguit een uurtje duren, maar wie gaat tegen een enthousiaste Judy Blank zeggen dat ze moet stoppen? Zelfs in het toegift mag het publiek nog een verzoeknummer indienen. Deze dame lijkt elke bezoekers wel te willen pleasen. En wij van Rockportaal hebben dan ook niet te klagen, wat een geweldige perfomance en wat heerlijk om weer met meer bezoekers bij een concert te mogen zijn!
Foto door Fred Heijnen – Groene-engel.nl

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024