Home » K.K's Priest – Sermons of the Sinner

K.K's Priest – Sermons of the Sinner

door Xander Pas
667 views 3 minuten leestijd

K.K. Downing was van 1970 tot 2011 de gitarist van Judas Priest. Hij was te horen op een aantal van de meest legendarische metal albums waaronder Screaming for Vengeance, British Steel en mijn persoonlijke favoriet, Sad Wings of Destiny. Dat hij een fantastische gitarist is heeft hij met Judas Priest al bewezen. Ook heeft hij op nummers van onder andere King Diamond en Queensrÿche gespeeld. Dit jaar brengt hij samen met zijn nieuwe band de debuutplaat Sermons of the Sinner uit.
Op 1 Oktober komt het debuutalbum van K.K’s Priest uit. De naam geeft al een goed idee wat voor soort band het is. De band bestaat namelijk uit voormalige Judas Priest leden K.K. Downing, Tim ”Ripper” Owens en Les Binks. Daarnaast spelen A.J. Mills en Tony Newton ook een rol in de band als gitarist en bassist. Het is nog even wachten totdat het album uitkomt, in de tussentijd zijn er al wat nummers uitgebracht.
Zo is de videoclip van Hellfire Thunderbolt al te zien op het YouTube kanaal van de band. Het begint met een heerlijk gitaargeluid en een drum ritme wat meteen herkenbaar is dankzij Downing en Binks. Al springt de bass van Newton er ook uit en complimenteert Mills het gitaarwerk van Downing perfect. De vocalen van Owens klinken minstens zo fijn als de vocalen die hij op Jugulator en Demolition leverde. Ook het nummer Sermons of the Sinner is brilliant. De drum intro van dat nummer is erg fijn en worden al snel versterkt door de vocalen van Owens. Hier blijkt ook weer dat de Halford fans die Owens geen kans hebben gegeven iets hebben gemist. Wat zijn de vocalen toch goed op dit album. Ook hier speelt heel de band een belangrijke rol. Het is een heel fijn nummer om naar te luisteren.
Het nummer Raise Your Fists heeft de Owens-era Priest sound heel erg. Waar op de voorgaande nummers vooral het gitaarwerk van Binks en Downing opviel en de 70s en 80s Priest sound ervan af spatte, klinkt dit nummer alsof het zo op Jugulator had kunnen staan. Dat maakt dit nummer ook echt een hoogtepunt, aangezien beide Owens-era albums extreem ondergewaardeerd zijn. Tot slot mocht ik het nummer Brothers of the Road al luisteren. Wat heeft dit nummer toch een hele fijne gitaar intro. Wederom meer een Owens-era nummer qua sound. Dat is het fijne aan dit album. Het heeft het herkenbare Priest geluid waardoor Priest fans enorm van dit album zullen genieten (het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat Firepower uitkwam). Toch heeft deze band ook een eigen geluid ontwikkelt. Het is geen Priest clone, al is de link met Priest (zowel qua geluid als bandleden) onvermeidelijk.
Dit album heeft in totaal 10 nummers. Ik heb al een preview van 4 nummers (waarvan er 3 al op streaming services staan) mogen ontvangen. Deze nummer beloven al veel goeds en ik kijk enorm uit naar het volledige album. Daarnaast denk ik ook dat dit een fantastische live band gaat worden. Als je een Judas Priest fan bent ga je zonder twijfel van dit album genieten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00