Home » Prestige – Reveal The Ravage

Prestige – Reveal The Ravage

door Filip van der Linden
248 views 2 minuten leestijd

Prestige is een Finse thrashmetalband die in een eerste versie bestond van 1987 tot 1992. Het bandlid dat in Nederland een belletje doet rinkelen is Jan Örkki Yrlund. Toen Prestige in pauze ging, verkastte hij naar Nederland, waar hij o.m. mee Imperia op de rails zette. Hij zat ook nog in Belgische bands als Ancient Rites en Danse Macabre en ook nog even in Lacrimosa. Maar sinds 2006 is Prestige terug, in de bijna originele bezetting. De enige nieuwkomer is Matti Johansson (ex-Korpiklaani).
Sinds de reünie heeft het nog behoorlijk lang geduurd vooraleer er een nieuw album kwam, maar als je Reveal The Ravage hoort, weet je dat het het wachten waard was. Deze Finse thrash is rauw, agressief, fris en toch doorleefd. Wat gebleven is, zijn de koortjes. Die zijn niet-typisch voor thrash, maar wel voor Prestige. Je hoort dat uiteraard ook wel af en toe bij andere thrashmetalbands, maar Prestige gebruikt dat in bijna elke track.
Niet enkel de agressieve gitaarpartijen, maar ook de militante lyrics zijn heel goed. Deze songs gaan ergens over en worden met de juiste sense of urgency de wereld in geschreeuwd. Ook inzake compositie en songopbouw is het materiaal op Reveal The Ravage sterk. Deze Finnen hebben een goed evenwicht gevonden tussen agressie en toegankelijkheid, terwijl het bij thrash doorgaans het een of het andere is.
Eén van de tracks die er voor mij bovenuit steekt, is Prime Time, met die bijna oerklassieke laagjes-opbouw in de intro. Daar zijn ze uiteraard niet de eerste mee, maar het is hier wel bijzonder goed gedaan.
Reveal The Ravage is een fijne ontdekking en hopelijk is Prestige nu vertrokken voor een nieuwe start in hun carrière, met misschien een paar concerten in Nederland. Er is toch al zeker één bandlid die hier zonder GPS de weg vindt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00