Home » Burning Komt Met Confronterende Videoclip

Burning Komt Met Confronterende Videoclip

door Edwin Knip
182 views 1 minuten leestijd

Het nummer Scourge Of Humanity is een release in aanloop naar het nieuwe album van Burning dat later dit jaar zal verschijnen.
De clip is heftig en confronterend. We zien hoe steden in puin gelegd worden, er zijn beelden uit de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog te zien. Ook zijn er indringende beelden van de diverse oorlogen in Azië. De beelden laten niets aan de verbeelding over en de boodschap komt snoeihard binnen: de mens is een constante dreiging voor zijn soortgenoten en de wereld waarop we leven. Muzikaal gezien is het een goed in het gehoor liggend nummer met een pakkend refrein waarin haast vergeefs gevraagd wordt om vrijheid.
Er wordt verschillend gereageerd op de beelden. Zanger Hugo Koch windt er geen doekjes om: “Heavy metal hoeft niet altijd over monsters en draken te gaan wat mij betreft, we leven in een rare chaotische wereld en veel mensen worstelen met negatieve/donkere gedachten. De tekst van “Scourge of Humanity” komt recht uit het hart en heeft niets met politiek te maken, het is vooral de keiharde realiteit”.
De ophef over de clip lijkt net als bij de clip Deutschland van Rammstein als onderliggende reden te hebben dat we niet geconfronteerd willen worden met onze negatieve geschiedenis. Maar misschien moeten we er eindelijk eens een keer lering uit trekken?

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00