Home » Kamala – Your Sugar

Kamala – Your Sugar

door hansravensbergen@rockportaal.nl
295 views 1 minuten leestijd

Kamala is een uit Leipzig (Duitsland) afkomstig kwintet. De band speelt een instrumentale mix van psychedelische rock, jazz rock en krautrock. En dat alles met een knipoog naar de jaren 70 van de vorige eeuw. Nadat in 2018 het debuutalbum Radial Perception werd uitgebracht is daar binnen een jaar opvolger Your Sugar.
Aanvankelijk opereerde het vijftal in de underground scene van Leipzig. Hun faam verbreidde zich redelijk snel waarop in vrij korte tijd een flink aantal Duitse podiums en festivals werd aangedaan. Waaronder het gerenommeerde vierdaagse Burg Herzberg Festival.
Op Your Sugar staan zeven nummers die in lengte variëren van vier tot zeseneenhalve minuut. Met 33 minuten is de totale speelduur mager te noemen. De inbreng van saxofoon in nummers als Morning Sighs, Country Dog en Absorber zorgen nog voor enige variatie in het over het algemeen vlakke geheel. Minder te spreken ben ik over de zang. Die is niet overal even vast en zuiver. Bovendien zijn de teksten door de gebrekkige articulatie vrijwel niet te verstaan.
Kortom, Your Sugar is een album wat bij mij weinig opzien baart. Daarvoor vind ik het geheel te middelmatig.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00