Home » Radare – Der Endless Dream

Radare – Der Endless Dream

door hansravensbergen@rockportaal.nl
201 views 2 minuten leestijd

Radare is een uit Wiesbaden (Duitsland) afkomstig kwartet. De muzikale basis van de band ligt in de post-rock, waarbij elementen van doom, jazz en zogenaamde drone-muziek worden toegevoegd. De band bestaat uit Henrik Eichmann (drums, toetsen klarinet), Dominik Fink (basgitaar, saxofoon), Fabian Bremer (gitaar, toetsen) en Jobst M. Feit (gitaar, toetsen). Na het debuutalbum Infinite Regress in 2010 volgde in 2011 het album Hyrule en in 2015 Im Argen. Na vier jaar schrijven aan nieuwe muziek presenteert de band nu hun vierde album Der Endless Dream.
De zeven nummers op Der Endless Dream worden langzaam opgebouwd en gebracht met intensiteit. De muziek vergt ook een enorm geduld van de luisteraar. Maar is tegelijk ook voer voor de sombermansen onder ons. Immers, de algehele atmosfeer is somber, duister tegen het sinistere aan. Radare heeft zich laten inspireren door muziek van Angelo Badalamenti. Deze Amerikaanse componist geniet vooral bekendheid door zijn muziek bij de David Lynch-films Blue Velvet en Wild At Heart. Meer recent is zijn muziek voor de serie Twin Peaks. Maar ook Talk Talk mag als referentiekader worden vermeld.
Der Endless Dream is een 40-minuten durende reis die wordt gekenmerkt door dominante synthesizers, rustgevend spel op klarinet, jammerende gitaren en zo af en toe een scheurende saxofoon. Volgens de bijsluiter ‘onderzoekt Der Endless Dream de verwarring van adolescente verlangens in een collage van warme grijstinten en donkere aardetinten’. Neem dit – net als ik – voor kennisgeving aan en dompel je, bij voorkeur na zonsondergang, onder in de donkere wereld van Radare.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00