Home » Kamchatka – Bury Your Roots

Kamchatka – Bury Your Roots

door rob@rockportaal.nl
101 views 2 minuten leestijd

Kamchatka - Bury Your RootsAan vastigheid bij het Zweedse Kamchatka geen gebrek. Ieder album komt netjes twee jaar na het vorige uit en klinkt grotendeels hetzelfde. Om deze reden vinden we op het vierde album van het drietal heren genaamd Bury Your Roots geen vernieuwende klanken of grote wijzigingen in muzikaliteit. Schoenmaker blijft bij uw leest, zo zal het devies hebben geluidt. En waarom ook niet. De heren hebben al eerder drie puike staaltjes van de zo herkenbare mengeling tussen hard-, blues- en stonerrock afgeleverd en laten dat op dezevierde full length zeker niet na.
Kamchatka vind hun muziek stijl in de jaren ’60 en ’70 met veel gelijkenissen naar The Pixies, Clutch en wellicht –op het gebied van lyrics- de begin jaren ’90 grunge sounds a la Pearl Jam en Soundgarden. Met het oog meer op het heden misstaat een vergelijking met Drive Like Maria niet. Het stemgeluid en gitaar riffs tussen deze twee bands komen erg overeen, voornamelijk tijdens de opener Perfect en de derde track genaamd TV Blues.
Af en toe komt de plaat een tikkeltje te kort, zoals gedurende Demonbelly of Before Things get Rough. Het klinkt allemaal wat tam en ietwat geforceerd. Wellicht is dat debet aan het feit dat de ruwe randjes van deze plaat zijn afgehaald. Waar het voorgaande album toch door dezelfde personen achter de knoppen is opgenomen en het masteren ook door dezelfde persoon in dezelfde studio is gebeurt klinkt het geheel toch een stuk gepolijster. Niets om jezelf heel erg druk over te maken, want Kamchatka levert ook ditmaal weer een uitstekend album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00