Home » Kandy Kolored Tangerine – Skygaze

Kandy Kolored Tangerine – Skygaze

door Maurice van der Zalm
107 views 2 minuten leestijd

cover kandy kolored tangerineKandy Kolored Tangerine (KKT) schijnt de hitsensatie te zijn in Denemarken. Het kwartet uit Kopenhagen omschrijft de eigen muziek als Skygaze. Voor mij een ondefinieerbare term en na het beluisteren blijkt de muziek van KKT ook absoluut niet in één hokje te wurmen.
Bij het beluisteren van de elf nummers op de cd moet ik onwillekeurig denken aan Röyksopp, The Dream Academy en zelfs wat Oasis en The Verve zoals in de nummers This Odd Fight en The Angels Are Coming Home. Niet zo gek eigenlijk, omdat The Verve als shoegaze wordt omschreven. Melancholisch, lichtvoetig en wat hypnotiserend zelfs. Naarmate je de nummers vaker hoort, komt het hypnotiserende meer naar boven. Enerzijds door de meeslepende zang van Tom Moriis die bijgestaan wordt door Katrine Muff Enevoldsen en Sidsel Marie Søholm. Anderzijds door de ritmesectie die onafgebroken het tempo vorm geeft en het nummer voortstuwt. The Angels Are Coming Home heeft ook nog wat vergelijkingen met het Sgt. Peppers hoofdstuk van The Beatles. Blue Sky, Can You Hear Me? is de eerste single van de cd en dat is zeker geen onverstandige keuze. Het klinkt poppy en heeft een prettige beat. Ook You Are, Boy heeft eenzelfde intensiteit. Het nummer neemt je op den duur helemaal mee en heeft zeker ook hitpotentie. Vreemde eend in de bijt is waarschijnlijk het nummer Cannonball. Hoewel het geluid van KKT onmiskenbaar aanwezig is, is Cannonball het meest uptempo en dansbare nummer van de cd. Een beetje Happy Mondaysstijl dat zeker niet misstaat in menige dansclub en/of radio.
Met deze tweede cd van KKT is het genieten van tijdloze, dromerige en opstuwende popliedjes en weet KKT een waardig visitekaartje af te geven in de muziekwereld. Het wordt wel tijd dat de rest van Europa KKT beluistert.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00