Home » Lower Than Atlantis – Melkweg (Amsterdam) 23/02/2013

Lower Than Atlantis – Melkweg (Amsterdam) 23/02/2013

door jelle@rockportaal.nl
120 views 3 minuten leestijd

PromoHet is de eerste Europese headline tour van Lower Than Atlantis en dat wordt al snel duidelijk als de rij maar zo’n vijftien mensen bevat. Deze band verdient echter beter en naarmate de avond vordert vult de zaal zich toch al snel. Het is echter eerst de beurt aan het Amsterdamse The Minority. Deze mannen spelen ruige en snelle punkmuziek. Een van de leden draagt een Black Flag T-shirt en dat zegt alles. Hun muziek zorgt ervoor dat het publiek zin krijgt in de rest van de avond en met het anderhalve minuut durende nummer over koffie maar ook over de recente rellen in Engeland tovert de band een lach op ieders gezicht. Ze sluiten af met Generation Nothing, een nummer over de stomme generatie van “iedereen onder de twintig jaar” waarvan er volgens de zanger wel een paar in het publiek moeten staan. Luid applaus en gejuich volgt hun aftreden.
Daarna is het de beurt aan speciaal gekozen tourmaten Blitz Kids. Dit is echter niet hun publiek en hoewel ze alles er aan doen om hun emotionele, zwevende muziek aan het publiek te richten zweeft het zo erg dat het zo over onze hoofden scheert. In het tweede nummer zit de tekst “Sorry to waste your time”, dat ironisch genoeg vanavond ook van toepassing is. De meeste mensen halen een biertje of gaan eens langs de merch stands. De band doet niets verkeerd; het is nou eenmaal niet hun doelgroep waarvoor ze op dit podium staan. Een aantal meiden vooraan die ik in eigen persoon heb horen zeggen dat “alle bands er lekker uitzien” gaan wel helemaal los.
Na dit vertoon is het dan tijd voor de headliners: Lower Than Atlantis. Een band afkomstig uit Engeland begonnen ze het leven als ruige punkband maar al snel evolueerden ze in een alternatieve rockversie. De heren zijn niet echt lui; vanaf 2011 heeft elk jaar een nieuw album gezien en nu is het dan eindelijk tijd voor hun eerste avontuur door het vasteland. Het kleine zaaltje is nu toch redelijk goed gevuld terwijl iedereen aandachtig staat te wachten. De band komt explosief aanzetten en start meteen met een van hun nieuwste singles, Love Someone Else. Iedereen is aan het dansen en schudt het hoofd op een waarderende manier. Er wordt na een paar nummers gevraagd of de zaal weet wat een circle pit is. Dit weet de zaal uiteraard; alleen is de hierna volgende pit met een extra moeilijkheidsgraad omdat de vloer van de zaal bedekt is met losliggende tapijten, waar iedereen over struikelt. Er wordt een verhaaltje verteld over de slechte baantjes die de jongemannen hebben moeten doorstaan, van bezorger van Chinees eten tot leerling van een stratenlegger. De band heeft dat alles maar opgegeven om hun droom te volgen en daarom staan ze nu hier. Het levert hun gejuich op waarna de band Scared Of The Dark speelt, het eerste van twee akoestische nummers vanavond. Het haalt de vaart er een beetje uit, maar Lower Than Altantis is zo’n niveau hoger dan de andere bands hier dat ze de vaart meteen weer omhoog trekken met volgende nummers. Logisch als je in Engeland zalen zo groot als de Heineken Music Hall vult. In Nederland moeten ze echter nog vanaf het begin beginnen. Na dit concert geven de mannen toe dat ze hier veel zin in hebben en snel terug zullen zijn. De rij zal de volgende keer wat langer zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00