Home » Arkona – Decade Of Glory live

Arkona – Decade Of Glory live

door Maurice van der Zalm
149 views 2 minuten leestijd

471_ArkonaArkona was jarig en vierde de tiende verjaardag in Moskou. Voor de gelegenheid hadden ze onder andere een koor, een snarenkwartet en twee achtergrondzangeressen mee genomen. Als klap op de vuurpijl hebben ze dit concert opgenomen en uitgebracht op cd onder de vlag van Napalm Records.
Arkona klinkt op deze livecd energiek en levendig en dat wordt waarschijnlijk ook veroorzaakt door de hoorbare aanwezigheid van ‘femalegrunter’ Masha Scream. Eenendertig nummers krijg je voor je kiezen wanneer je de cd aanschaft waarbij de folk-/paganmetal van de band onvermoeibaar de huiskamer inrolt. De setlist beslaat het gehele oeuvre van de band waarbij alleen het in 2005 verschenen Vo Slavu Velikim!  (For The Glory Of Great) er wat bekaaid afkomt. Zoals het een goed concert betaamt, moet er wel wat opgewarmd worden, maar voor mij kan Arkona na het vijfde nummer Leshiy niet meer stuk en is het feest helemaal begonnen. Waarschijnlijk door de uitbreiding op het podium klinkt het geluid vol en wordt de mix van traditionele/folkloristische wijsjes en metal op het publiek afgevuurd. Geen onbelangrijke factor in het geheel is natuurlijk Masha Scream die wederom laat horen dat ze zowel de clean vocals beheerst en daarnaast een vent onder tafel grunt. Andere favoriet die gelukkig gespeeld wordt is het lijflied Arkona. De metalriff gecombineerd met de pagankant maakt het tot een hymne voor de band.
Arkona wint langzamerhand aan populariteit en weet een fantastische show neer te zetten (helaas zonder ondertiteling). Voor de liefhebber een compleet overzicht en voor de beginner is het een prima start om de muziek van Arkona van de afgelopen tien jaar in ruim twee uur te leren kennen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00