Kardinal Sin – s.a.l.i.g.i.a.

Het tweede album van deze Zweedse powermetal band is een waardig opvolger van het debuut uit 2017.

De band bestaat al sinds 2005 maar droeg toen nog de naam Rough Diamond. In 2014 wordt de naam gewijzigd naar Kardinal Sin. In 2017 komt het eerste album Victorious uit. Zes jaar later is het tijd voor een vervolg.

In ruim drie kwartier tijd weet de band de luisteraar mee te nemen op een prachtige en meeslepende muzikale reis. Het label symfonische power metal past het best bij de tien nummers op dit album. Het album bevat drie nummers die samen de Wasteland Symphony vormen, een mooi en sterk gecomponeerd geheel.

Het prachtige Siege Of Jerusalem is een echte oorwurm. De vocalen van zanger Daniel Wikerman wisselen af met de krachtige stem van zangeres Ellinor Asp. Lost Imperium begint met een haast dreigend intro gespeeld door toetsenist Thomas Gustafsson. Het tempo wordt opgevoerd door bassist Hannu Viita op bas in samenwerking met drummer Mikael Asp. De beide gitaristen Sophie Conte en Joakim Vahatalo zorgen voor de solo’s en riffs.

S.A.L.I.G.I.A. verhaalt over de zeven hoofdzonden en heeft een pakkend refrein. Nergens op het album wordt het over-the-top, de nummers zijn melodieus en liggen goed in het gehoor. Er zijn nummers met een hoofdrol voor de toetsenpartijen, maar ook de gitaarpartijen komen hier en daar prominent aanwezig. The Aftermath is een indrukwekkend nummer en de terechte afsluiter van dit uitstekende album. Voor de liefhebber is het gegarandeerd drie kwartier genieten.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia