Home » Kayak komt met nieuw album Out Of This World

Kayak komt met nieuw album Out Of This World

door Maurice van der Zalm
264 views 2 minuten leestijd

De legendarische Nederlandse progressieve rockers van Kayak kondigen trots hun 18e studioalbum ‘Out Of This World’ aan, dat op 7 mei 2021 gereleased wordt. Eerder verscheen de band in 2018 met een nieuwe line-up, nieuw platenlabel en het eerste nieuwe album sinds 2014 genaamd; ‘Seventeen’.
Oprichter Ton Scherpenzeel: “Veel mensen lijken het afgelopen jaar door Covid als een verloren jaar te beschouwen. Ik niet. Ik zeg niet dat het geweldig was, maar het deed me opnieuw beseffen hoe kwetsbaar we allemaal zijn. Hoe verbonden alles en iedereen is, met acties en gevolgen die ons allemaal raken. En dat, op kleinere schaal, en veel dichter bij huis, het nieuwe Kayak-album alleen onder de huidige omstandigheden heeft kunnen uitpakken zoals het deed. Het is meer dan ooit duidelijk dat samenwerken op dit niveau nooit vanzelfsprekend is. Het vereist toewijding en respect voor elkaars talenten en input. Dat is de basis waarop Kayak in 2021 is gebouwd. “
De eerste single van ‘Out of This World’  komt 19 februari uit en dat is tevens de startdatum voor de pre-order van het album.
‘Out Of This World’ is het achttiende studioalbum van de band, met 15 nieuwe nummers, verspreid over 70 minuten. Energiek en ongelooflijk divers materiaal met nog altijd de herkenbare Kayak-sound. Het is duidelijk dat de nieuw gevonden energie nog meer in een stroomversnelling is gekomen sinds Hans Eijkenaar zich weer bij de groep heeft aangesloten. Hoewel ze alle tours moesten afzeggen omdat Ton Scherpenzeel eind 2019 een hartaanval kreeg, en de Covid-pandemie verder roet in het eten gooide, horen we een band die sinds het overlijden van Pim Koopman in 2009 niet meer zó samen, evenwichtig en gemotiveerd heeft geklonken.
De huidige line-up van de band is als volgt:
Ton Scherpenzeel – Keyboards, lead- en backingvocals
Bart Schwertmann – Lead- en backingvocals
Marcel Singor – Gitaar, lead en backingvocals
Kristoffer Gildenlöw – bas, lead en backingvocals
Hans Eijkenaar- Drums

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00