Home » Kim Wilde – Aliens Live

Kim Wilde – Aliens Live

door Edwin Knip
190 views 2 minuten leestijd

Na bijna veertig jaar actief te zijn op het popfront komt Kim Wilde met een live album, een primeur voor haar discografie. Nog niet eerder verscheen er een officieel live album van deze Princess Of Pop.
Na de enthousiaste ontvangst van het album Here Come The Aliens volgde een uitgebreide tour door Europa. Nu tourt Kim de laatste jaren wel meer door Europa, maar de Aliens tour kende meer venues en optredens dan voorheen. De tour wordt aangegrepen om voor het eerst in haar lange carrière een live album uit te brengen, en het wordt direct een verslaglegging van ruim anderhalf uur .
Het album is een goede afspiegeling van de haar carriere, de hits komen voorbij terwijl tegelijkertijd ook het nieuwe album ruimschoots aan bod komt. Wilde stijgt haast boven zichzelf op het podium, geflankeerd door een optimaal op elkaar ingespeelde band. De toevoeging van een extra drummer zorgt voor meer power. View From A Bridge is een nummer dat bijvoorbeeld meteen een stuk steviger klinkt, maar toch een honderd procent popnummer blijft.
Naast de hits Cambodia, Kids In America, Never Trust A Stranger en You Came heeft Wilde ook onbekendere nummers van haar oudere albums in de set opgenomen. Zo horen we ook Bladerunner en Words Fell Down. Het nummer Solstice van het laatste album krijgt een mooie ingetogen versie op het podium, terwijl Pop Don’t Stop zo tussen het rijtje nostalgische hits past.
Het album is een mooi uittreksel uit de carrière van Kim Wilde, die in 1981 begon met Kids In America. De live registratie is niet van één concert, de nummers komen van verschillende concerten. Zo staan er nummers uit Hamburg, Antwerpen, London, Wenen en Zurich op het album. Van het concert in Utrecht is Kandy Krush gekozen, het nummer CYBERNATION WAR is afkomstig van het concert dat Wilde in Haarlem gaf.
Dit album is een absolute must, niet alleen omdat het een geweldige live compilatie is, maar ook omdat het de eerste live registratie is van een artiest die al zo lang bezig is. Een artiest die zichzelf niet hoeft te bewijzen, maar dat wel graag wil. Elk concert wordt met 110% inzet gegeven, en dat hoor je terug. Ga dit luisteren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00