Home » Kim Wilde naar Orpheus theater Apeldoorn

Kim Wilde naar Orpheus theater Apeldoorn

door Patrick Spruytenburg
143 views 2 minuten leestijd

Here Come The Aliens’ Tour
Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut Kids in America werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2016 toert de tijdloze popicoon door ons land.
Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.
In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit Anyplace, Anywhere, Anytime. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met You came scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum Wilde Winter Songbook in december 2014. Een nieuw album release is gepland op 16 maart 2018 getiteld Here Come The Aliens.
Voorprogramma | Tijdens deze tournee van Kim Wilde zal zangeres PYN het voorprogramma verzorgen. Na het maken van twee EP’s is PYN druk bezig met het schrijven van haar debuut plaat. Eerder al hoorden we haar invloeden vanuit de pop en de elektronische muziek, deze twee werelden gaat ze samenbrengen op haar eerste album. Het minimalisme vanuit haar jeugd op het platteland dat terugkomt in de dromerige zanglijnen en sounds in combinatie met stoere grooves die spiegelen aan haar nu avontuurlijke stadsleven. PYN haar muziek is te omschrijven als pop/disco van nu met een goed verhaal. Bekijk hier de video van haar akoestische versie van ‘The Rider’.
Wanneer: donderdag 15 november
20:30 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review
bron: website orpheus

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00