Home » The Analogues naar Theaters Tilburg

The Analogues naar Theaters Tilburg

door Patrick Spruytenburg
131 views 2 minuten leestijd

Na ‘Magical Mystery Tour’ en ‘Sgt Pepper’ wagen The Analogues zich voor een derde maal aan de integrale uitvoering van een Beatles-plaat. Dit keer presenteert de band het theaterconcert ‘The White Album Live’. Na een uitverkochte tour langs Nederlandse theaters stonden The Analogues op 24 augustus als hoofdgast op de International Beatles Week.
‘The White Album’, het eigenzinnige meesterwerk uit 1968, werd daar voor het eerst live vertolkt in de legendarische Liverpool Philharmonic Hall. Een mooie herinnering is de live registratie The White Album Live in Liverpool die daar werd opgenomen en sinds 19 oktober op 2cd te krijgen is (2LP volgt in december).
‘The White Album’ heeft een ander karakter dan de voorgangers en vraagt om een andere muzikale benadering. Alleen al omdat het een dubbelalbum betreft: meer nummers met een zo mogelijk nog grotere muzikale diversiteit. Van ‘Dear Prudence’ tot ‘Obladi Oblada’ en van ‘Savoy Truffle’ tot ‘Happiness is a Warm Gun’. (The Analogues ‘Savoy Truffle’ Live)
Ook visueel en theatraal biedt dit derde huzarenstukje van The Analogues een totaal andere beleving. Uitgangspunt blijft muzikale authenticiteit en in dit kader wordt de vijfkoppige band met hun arsenaal aan vintage instrumenten, weer bijgestaan door blazers, strijkers en gastmuzikanten.
Een extra uitdaging voor de band is het feit dat zanger/gitarist Jan van der Meij helaas heeft moeten besluiten ten gevolge van oorproblemen, deze tour geheel of gedeeltelijk over te slaan. Bart van Poppel, musical director van The Analogues: “Jan is moeilijk in één persoon te vervangen, hij is niet alleen een fantastische gitarist maar vocaal is hij onze ‘rauwe’ McCartney zoals we dat noemen”. Lachend: “McCartney zelf zou een goeie optie zijn maar die heeft nog niet geantwoord!”.
Voor de ‘The White Album Live’ tour is Felix Maginn (geboren Ier en gitarist en leadzanger van Moke) aan de line up van The Analogues toegevoegd. Specifiek voor een paar rauwe McCartney songs (voor de kenners op kant 3) werd Merijn van Haren als gastzanger geselecteerd.
De eerste twee concertreeksen van The Analogues werden door de critici lovend besproken en er blijkt een steeds groter publiek te zijn voor het live ervaren van deze ‘moderne klassieke muziek’ die door The Beatles zelf nooit live is uitgevoerd.
Ondertussen is het succes van The Analogues ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Na een tiental shows in Duitsland en België, en het succesvolle optreden in Liverpool staan voor volgend seizoen opnieuw shows in Duitsland en de UK gepland.
Wanneer: maandag 19 november
20:15 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review
bron: persbericht multimo media

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00