Home » Komatsu naar Blue Collar Eindhoven voor albumpresentatie

Komatsu naar Blue Collar Eindhoven voor albumpresentatie

door Patrick Spruytenburg
127 views 2 minuten leestijd

Eindhoven – Op vrijdag 9 November 2018 presenteert de stoner/sludge formatie Komatsu haar langverwachte derde full length studioalbum genaamd ‘A New Horizon’ in het Blue Collar Hotel in thuisstad Eindhoven.
Het Italiaanse label Argonauta Records brengt ‘A New Horizon’ uit op vinyl en cd en tekent hiermee voor de wereldwijde release. De plaat werd opgenomen met producer Pieter Kloos van The Void Studio (werkte samen met o.a. The Devils Blood, Motorpsycho etc.). Het fraaie artwork van het album is gemaakt door Peter van Elderen (The Blackest White / Peter Pan Speedrock).
De presentatie van het nieuwe album gaat gepaard met aansluitend een Europese tour. Ze vertrekken na de release party en touren van 10 november tot en met 4 december door Europa in landen als Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en Engeland. De tour staat geheel in het teken van de promotie van het nieuwe album en nieuwe merchandise ontbreekt daar natuurlijk niet bij en is ook verkrijgbaar tijdens de albumpresentatie in het Blue Collar Hotel op 9 November.
Het Eindhovense Souldust is de support band deze avond en een DJ zal de bezoekers van vuige platen voorzien tussen de optredens van de bands door. Tickets kosten 7,50 euro in de voorverkoop (via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/komatsu ) en 10 euro aan de kassa. De avond start om 20:30 uur.
Komatsu speelde zich de afgelopen jaren goed in de kijker, zowel in binnen- als buitenland. Mede door de Europese tours met John Garcia (Vista Chino, ex-Kyuss, Hermano etc.) in 2014 en met Nick Oliveri’s Mondo Generator in 2015, wist de band internationaal steeds meer aandacht te trekken. Festivals als Paaspop, Desert Fest, Festyland en Heldorado werden aangedaan, om vervolgens ook door Europa te touren met The Freeks.
Dit jaar vertrok Komatsu voor haar tweede maal naar Brazilië om daar de stoner/sludge sound van de band ten gehore te brengen. Na het door de pers goed ontvangen debuutalbum ‘Manu Armata’ (2013) en de opvolger ‘Recipe for Murder One’ (2016) was het tijd voor de band om aan het werk te gaan voor de derde langspeler. Aan de hand van producer Pieter Kloos is Komatsu er in geslaagd om een zwaar, duister en doch helder geluid neer moet zetten. ‘A new horizon’ etaleert de kracht van Komatsu in tien songs. Komatsu wordt veelal geprezen vanwege haar energieke live reputatie, dus laat deze kans niet aan je voorbij gaan!
Wanneer: vrijdag 9 november
20:30 uur: aanvang
bron: persbericht komatsu

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00