Home » King Dude naar Willem Twee Den Bosch

King Dude naar Willem Twee Den Bosch

door Patrick Spruytenburg
147 views 2 minuten leestijd

In een tijd waarin de Amerikaanse folk het contact met zijn bloederige wortels heeft verloren, probeert King Dude de duisternis te verlichten met seks, dood, liefde, waanzin en het licht van Lucifer.
Sinds 2006 is zijn devotionele rock ‘n’ roll zowel het medium als de boodschap; zijn diepe bariton en duivelse viscerale songwriting de gereedschappen die hij gebruikt om de vurige geest van openbaring te ontsteken in iedereen die hem tegenkomt.
King Dude (echte naam Thomas Jefferson Cowgill, of TJ Cowgill) is een Amerikaanse muzikant, wiens muziek wordt toegeschreven aan de donkere folk, neo-folk of Amerikaanse folk. Het over het algemeen sombere geluid wordt aangevuld door de diepe stem van de zanger. De teksten gaan vaak over dood en pijn. Maar ook liefde, licht en redding vinden plaats in de tekst. Gedeeltelijk ontstaan ​​er kleine parallellen met de muziek van Johnny Cash maar ook liefhebbers van Nick Cave komen aan hun trekken.
Kælan Mikla is een IJslands synthpunktrio dat werd opgericht in 2013. Ze brachten hun debuutalbum uit met Fabrika in 2016 en werken nu aan hun tweede album.
Kælan Miklas wortels liggen aan de ene kant in avant-punkpoëzie en aan de andere kant in Dark Wave, maar mengen ze op een manier die zowel excentriek als opwindend is. Het is te mooi om geen Wave te zijn, maar in plaats daarvan naar die klinische vroege synthwave uit de jaren tachtig te gaan, muziek die zo koud is dat je adem bevriest.
Kælan Mikla is een van de meest intrigerende bands die in jaren uit die weiden zijn voortgekomen. Gedraaide afgestemde meanderende basslines die zich voortbewegen over en over kwaadaardige kleinere synthesizerakkoorden, terwijl geprogrammeerde beats naar beneden schieten als bliksemschichten op een winternacht.
The Dark Red Seed is de muzikale uitlaatklep van Tosten Larson, gitarist van de duistere folkmuzikant King Dude uit Seattle. Een zelfbenoemde ‘metafoor voor het hart’, The Dark Red Seed vertegenwoordigt een directe verwijzing naar het leven – en de dood – zelf. Het duo, dat mede bestaat uit King Dude-engineer Shawn Flemming, op het punt zijn debuut-EP, “The Dark Red Seed Stands with Death”, uit te brengen. “Ik weet dat wanneer de dood voor mij komt, ik waarschijnlijk zal wegrennen met blinde angst”, zegt Larson. “Ik weet zeker dat wanneer de dood komt, ik me vrijwel zeker aan het leven zal vastklampen tot mijn laatste adem en bid voor de redding tot de god van iemand anders.” Maar in het leven probeer ik de dood als de ultieme acceptatie te benaderen, ongeacht de dood en een mogelijk leven daarna. betekent voor elk individu, de dood is de enige plaats waar we antwoorden kunnen vinden, want in het leven zijn er alleen maar vragen, de dood is het enige dat ons allemaal wacht. ”
Wanneer: donderdag 4 oktober
19:30 uur: deuren open
20:00 uur: aanvang
Rockportaal is aanwezig voor een live review.
bron: website willem twee

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00