Home » King Voodoo – 4

King Voodoo – 4

door Edwin Knip
108 views 1 minuten leestijd

Vijf stevige hardrock nummers uit het Verenigd Koninkrijk vormen het eerste wapenfeit van King Voodoo.
Deze nog jonge band begon in maart 2019 te schrijven voor de eerste release. In Liverpool weet gitarist Ian Johnson zijn band te formeren. Hij vind gitarist/zanger Jamie Suffield, bassist Lee Jones en drummer Dave Hall bereid om samen met hem in één band te spelen. Het eerste optreden van de band is voor een groep van vijfhonderd Hells Angels en al snel wordt de band geboekt voor meer motor club evenementen.
Het debuut kent vijf titels, de luisteraar moet het doen met een kleine twintig minuten muziek. Openingsnummer Fever is een stevig recht-toe-recht-aan rocknummer. Vuig gitaarwerk en harde drums overstemmen bijna de vocalen van Suffield. Donkere riffs worden ondersteund met ritmische baspartijen van Jones. Ook Creep is een stevig nummer, maar het gitaarwerk is minder donker.
Hold On is een rustig en subtiel nummer, de band laat horen dat ze dit ook beheerst. Het is een mooi rustpunt in het midden van het album. Op het laatste nummer TVC mag gast gitarist Daemion Davis de gitaarsolo voor zijn rekening nemen.
Vijf nummers heeft de band gepresenteerd om een muzikale carrière te rechtvaardigen, en daar slaagt de band in. Stevige, lekker in het gehoor liggende rock met aandacht voor de compositie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00