Home » Nocturnalia – III: Winter

Nocturnalia – III: Winter

door Edwin Knip
160 views 2 minuten leestijd

Vanuit het hoge Noorden doet de winter zijn entree met een fijne mix van classic rock en folk.
Nocturnalia ontstaat in 2011 wanneer Kalle Elfvin en Dennis Skoglund samen nummers gaan schrijven. Dit resulteert in de eerste 7″ single Until The Morning Light. Er volgt nog een 12″ single en dan in 2013 verschijnt het debuut album op het locale label van Gaphals Records. Als in 2015 de opvolger Above Below Within verschijnt, verlegt de band de focus naar live optredens en toeren.
Er wordt een tijdelijke pauze ingelast zodat de bandleden andere muzikale uitstapjes kunnen maken. Drummer Dennis Skoglund gaat drummen bij de bands Night, Forndom en Draugurinn. Gitarist Linus Lundgren deelt zijn muzikale kunsten met de occulte band Year Of The Goat en zanger Linus Ekermo speelt bas bij Oblivious. Begin 2018 komt de band bij elkaar en worden er weer nieuwe nummers geschreven. Later dat jaar wordt het album III: Winter opgenomen.
De nummers op het album zijn melodieus en erg toegankelijk De zang is uitermate aangenaam om naar te luisteren. E er zijn invloeden van Rainbow, Black Widow en traditionele folk verweven in de nummers. Stevige rock wordt afgewisseld met subtiele gitaarsolo’s en middels de af en toe sinistere teksten wordt er een geheel eigen wereld geschapen. The Calling is het openingsnummer, een nummer met scherpe, korte riffs en begeleidend drumwerk. De zang lijkt wat op de achtergrond en gaat regelmatig de hoogte in. Als dan de muziek even minimaliseert, wordt er een onheilspellend en duister gevoel opgeroepen.
Come Alive begint met een subtiele akoestische gitaar intro. Het nummer neemt wat toe in volume, maar wordt nergens echt stevig. Ook hier valt de complexe en doordachte structuur van het nummer op. De nummers zitten muzikaal erg goed in elkaar. Beyond The White is de single van het album. Hier ligt extra veel nadruk op het gitaarspel dat het nummer overheerst.
Acht nummers lang weet Nocturnalia te overtuigen, en niet alleen door de sterke composities. Ook muzikale begeleiding is van hoog niveau. De band weet door de combinatie van muziek en teksten de luisteraar mee te slepen naar een andere wereld. Laat de winter maar komen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00