Home » King Woman – Created In The Image Of Suffering

King Woman – Created In The Image Of Suffering

door pim@rockportaal.nl
449 views 1 minuten leestijd


Metal is vooral een mannenwereld, en gelukkig wordt dat de laatste tijd steeds minder het geval. We hebben meer vrouwen nodig in de metalwereld en wel nu! En niet nog meer Epica’s of Delains alsjeblieft, daar hebben we er al meer dan genoeg van. Meer in de richting van de grunts van Arch Enemy of de hardcore van het Nederlandse The Charm The Fury. Maar weleens gedacht aan shoegaze gemixt met doom metal? Ja? Nee? Dan heb ik hier een mooie plaat voor je.  
King Woman is een doom metalband uit San Francisco met een zangeres die in de verste verte niet klinkt als Sharon den Adel. Kristina Esfandiari heeft een stem die klinkt als de bezeten koningin van de Elven Galadriël uit de eerste Lord Of The Rings film. Spookachtig, grauw, vreemd. Het doet me denken aan een nacht in een immense woestijn. Op een enorme zandduin zingt een priesteres haar gebeden in een vreemde taal. De sterrenhemel lijkt zich te vergroten als een oog dat dichterbij komt om te zien wie er zo prachtig staat te zingen. De wind steekt op en maakt kleine doorzichtige zandstormen die zich langzaam richting de priesteres bewegen. Ze steekt haar hand uit en de stormen komen allemaal naar haar op haar handpalm en maken één grote zandstorm. Met een beweging van haar hand stuurt ze de zandstorm de eindeloze vlaktes op.
Doomgaze? Dreamdoom? Weet ik veel, maar Created In The Image Of Suffering is een erg sfeervolle metalplaat die zeker genrebepalend kan worden.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00