Home » Kingcrow – The Persistance

Kingcrow – The Persistance

door Edwin Knip
122 views 2 minuten leestijd

Atmosferische progrock afkomstig uit Italië.
Het nieuwste album van het Italiaanse Kingcrow voert de band verder weg van de metal waar de band ooit mee begon. De nieuwe nummers vallen in de categorie progressive metal. Na de drie voorgaande albums wilde de band uit haar comfort zone stappen en nieuwe grenzen verkennen. Het is ondertussen het zevende album van de band die in 1999 de eerste demo afleverde.
De band bestaat uit zanger Diego Marchesi, gitaristen Ivan Nastasi en Diego Cafolla, toetsenist Crisian Della Polla, drummer Thundra Cafolla en nieuwkomer bassist Riccardo Nifosi. Er staan tien nummers op The Persistance, geschreven door Diego Cafolla die, zoals gezegd, bewust een andere invalshoek koos. De eerste nummers die uit zijn pen vloeiden waren Everything Goes en Devil’s Got A Picture, nummers die daadwerkelijk anders klonken dan het oudere werk. Cafolla zelf zegt hierover dat de nummers klinken als donker en ambient, moderner en toch wat steviger.
Drenched is het stevige openingsnummer, stevige riffs en elektronische geluiden worden met elkaar afgewisseld. Er zijn subtiele tempo wisselingen in het melodieuze nummer. Het begin van Everything goes laat een piano horen waar zachte vocalen overheen lopen. Langzaam maar zeker wordt de muzikale omlijsting uitgebreid en er ontstaat een prachtige ballad. Aan het eind worden er nog wat stevige riffs toegevoegd.
Ook Devil’s Got A Picture is een nummer met stevige rock, afgewisseld met ambient. Stevige riffs drukken hun stempel op Father en snelle, stuwende drums bepalen het ritme van titelnummer The Persistance. Het album biedt tien afwisselende, sterk gecomponeerde nummers die absoluut een luisterbeurt verdienen. Voor de live shows zal de liefhebber op 14 september naar de Muziekgieterij in Maastricht moeten reizen, of op 15 september naar de Melkweg in Amsterdam. Afgaande op de kwaliteit van het nieuwe album zal de show zeker niet teleurstellen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00