Home » Kings and Liars – Transition Animals

Kings and Liars – Transition Animals

door Jochem van der Steen
196 views 2 minuten leestijd

Deze band, bestaande uit broers Charlie en Nick Bellmore en Christopher Taylor Beaudette presenteren in het begin van 2022 hun nieuwe album. Wellicht is de band nog niet zo bekend, maar de bandleden verdienden zeker hun sporen.
De heren in deze band maakten als sessiemuzikanten deel uit van bands als Kingdom Of Sorrow, The Dee Snider Band, Jasta, Entierro, en Toxic Holocaust. Charlie en Nick Bellmore schreven de nummers voor het aankomende solo album van George “Corpsegrinder” Fisher (Cannibal Corpse).
Op dit album treffen we een zestal, vrij Amerikaans klinkende heavy rock nummers die soms tegen metal aan schurken.
De vocalen doen denken aan Chris Cornell met een tikkeltje Zakk Wylde en Myles Kennedy. Qua geluid kennen de nummers in het algemeen zeker ook wel raakvlakken met Soundgarden en Alter Bridge. Het is een aantrekkelijke combinatie van groove metal, grunge en Southern rock. Het geheel is zeker radiovriendelijk en zal het goed kunnen doen bij fans van gelikte stadionrock.
Dat doet voor mij niet af aan de kwaliteit. Melodieus is wat mij betreft geen vies woord. De dikke groovende riffs op We Are Alive, of de wat meer hardcore gitaarklank van Start The Ceremony, zorgen voor een lekker onderbuik gevoel en een bangend hoofdje. 
Op een dergelijke plaat mag een iets meer gevoelige ballad niet ontbreken. Never Take Your Crown vervult die rol prima en ik hoor daar wat terug van de Guns ‘N’ Roses ballads.
REM cover The One I Love had voor mij niet gehoeven. Het voegt niet zoveel toe aan het origineel. Ik snap dat een dergelijke cover echter voor juist die radio play kan zorgen, als een band die extra boost nodig heeft. Ik zal ze daarom deze dwaling vergeven. Meer mensen mogen deze band gaan ontdekken namelijk.
Fijne heavy rock plaat voor een redelijk groot publiek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00