Home » Architects sluit eerste editie af met een exclusieve Benelux show

Architects sluit eerste editie af met een exclusieve Benelux show

door Maurice van der Zalm
193 views 2 minuten leestijd

Het is toch ontzettend moedig om in deze tijd met een nieuw festival te komen. Maar het is mogelijk. 
Headbangers Parade is de nieuwste festival aanwinst voor de Nederlandse rock en metal cultuur. En het festival komt geen moment te vroeg. Mede door de impact van covid is het, toch al schaarse, aanbod aan serieuze rock- en metal-festivals in ons land de afgelopen jaren aanzienlijk dunner geworden. Hoog tijd dus voor wat nieuw bloed!
Het gloednieuwe, vooralsnog eendaags, festival zal voor het eerst plaatsvinden op 21 mei 2022 in het Klokgebouw Eindhoven. Met een dikke knipoog naar het jaren negentig programma ‘Headbangers Ball’ brengt Headbangers Parade allerminst alleen maar hits uit diezelfde jaren negentig. Met een eigentijds programma, ruimte voor nieuwe geluiden, maar ook voor gevestigde namen verstevigt het festival de fundering van de rock- en metal-scene in ons land.
“Met een knipoog naar het jaren negentig programma ‘Headbangers Ball’ brengt Headbangers Parade allerminst alleen maar hits uit diezelfde jaren negentig.”
Dat Headbangers Parade modern programmeert wordt gelijk duidelijk bij de presentatie van de eerste headliner; Architects. Deze metalcore-legendes uit Brighton Engeland komen, na een uitverkocht optreden in 013 (2018) en een show in Afas (2019), voor een exclusieve Benelux show naar Eindhoven. Maar het is niet enkel de headliner die getuigt van een innovatief programma. Ook de andere bands uit de eerste aankondiging onderstrepen de moderne lijn van het festival. Opvallende en sterk opkomende bands als Ghøstkid krijgen de ruimte om zich te presenteren voor een groot publiek. De derde naam die zorgt voor dynamiek in de line-up is Tesseract, een gerenommeerde naam binnen de progressieve metal scene. Ten slotte zal het Belgische Stake zorgen voor een flinke portie sludgemetal en post-rock.
Een mooi gevarieerde lijst aan namen waarmee Headbangers Parade gelijk de toon zet als veelzijdig metalfestival. In totaal verwacht het festival 10 bands te kunnen presenteren. De overige bands zullen de komende maanden naar buiten worden gebracht. Als deze de ingezette trend volgen kunnen we uitkijken naar een uitermate interessante en succesvolle eerste editie van het festival.
Headbangers Parade zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2022. Tickets zijn vanaf 22 december te verkrijgen op ticketmaster.nl vanaf 59 euro.
De eerste namen zijn:

  1. Architects
  2. Ghøstkid
  3. Tesseract
  4. Stake
Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00