Home » Komatsu naar Kroepoekfabriek Vlaardingen

Komatsu naar Kroepoekfabriek Vlaardingen

door Patrick Spruytenburg
156 views 2 minuten leestijd

Gruizig, goor en loom: zaterdag 16 maart ben je welkom bij Komatsu. De stoner-, metal- en sludgesounds van de Eindhovense band worden vergezeld van Desert Storm uit het VK. En die denderen dan weer als een stoomwals op tempo je trommelvlies in.
Komatsu
Deze Eindhovenaren zijn als een gletsjer in beweging: langzaam, hard en niet te stoppen. Maar bovenal supermassief. De band is ontstaan in 2010 waarna een EP volgde in 2011. Vervolgens werd er flink doorgeschreven om die gewilde full length-plaat uit te brengen. Die release ‘Manu Armata’ werd goed ontvangen en vergelijkingen met Mastodon, Queens of the Stone Age, Monster Magnet en Karma to Burn werden al snel gemaakt.
Dat de sound niet onopgemerkt is gebleven, bleek wel uit het feit dat de band als support mee mocht met niemand minder dan John Garcia (ex-Kyuss, Hermano, Unida en Slo Burn). Die plek bracht ze door dertien landen en langs 32 shows. Na de komst van plaat nummer twee, ‘Recipe for Murder One’, vroeg die andere ex-Kyuss-ganger en oud-bassist van Queens of the Stone Age Nick Oliveri de band mee op een Europese tour. Nick en Komatsu konden goed met elkaar overweg en Oliveri heeft dan ook twee tracks voorzien van zijn stemgeluid. Ook zelfstandig tourend monster heeft Komatsu zijn sporen verdiend. Brazilië werd aangedaan en in combinatie met Duel en The Freeks werd ook Europa afgereisd met eigen shows.
In 2018 is het nieuwste album uitgebracht: A New Horizon. Tours rondom deze plaat zullen de mothersludgers opnieuw naar Europa en Brazilië brengen. Nederland wordt niet overgeslagen, en dus zie je Komatsu gewoon in De KF.
Desert Storm
De zandstorm uit Oxford, Engeland met kolossale riffs, rauwe vocalen en een gezonde dosis aggressie. De sound doet denken aan Orange Goblin en Förtress. De band gaat al twaalf jaar mee en heeft in die tijd getourd met o.a. Hang The Bastard, Karma to Burn, Orange Goblin en Nashville Pussy.
Wanneer: zaterdag 16 maart
20:30 uur: deuren open
21:00 uur: aanvang
bron: website kroepoekfabriek

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00