Home » The Waterboys kondigen nieuw album aan

The Waterboys kondigen nieuw album aan

door Maurice van der Zalm
215 views 2 minuten leestijd

In navolging van het in 2015 verschenen Modern Blues en het dubbelalbum Out Of All This Blue in 2017 brengt The Waterboys op 24 mei via Cooking Vinyl het nieuwe album Where The Action Is uit.
Met een titel geïnspireerd op de jaren ’60 mod/northern soul klassieker Let’s Go Baby van Robert Parker is het tien nummers tellende Where The Action Is het zoveelste bewijs van de niet aflatende compositorische talenten van oprichter en voorman Mike Scott. Het titelnummer, met een tekst die Mike’s eigen beslommeringen weerspiegelen, is een wervelend nummer met een kolkende Hammond-partij, gitaarsolo’s van Steve Wickham en vocalen van Jess en Zeenie. Meer instinctieve rock ‘n’ roll horen we terug op London Mick, een ode aan de legendarische Clash-gitarist Mick Jones. Een verwant nummer is er in de vorm van Of Ladbroke Grove Symphony, een lofzang op het voormalige Boheemse hart van West-Londen.
Right Side Of Heartbreak (Wrong Side Of Love), de eerste single van het album, werd door Mike thuis opgenomen met één microfoon. Vervolgens stuurde hij deze opname door naar Waterboys toetsenist Brother Paul die er soundscapes, beats en effecten aan toevoegde. Andere muzikale experimenten werden toegepast in And There’s Love, een samenwerking met de Britse producer Simon Dine, en Take Me There I Will Follow You. Op Where The Action Is staat ook Out Of All This Blue, de titel van het laatste album. Het nummer werd dan ook oorspronkelijk voor deze plaat opgenomen, maar haalde het niet. Mike nam het verleden jaar nogmaals onder loep en maakte een aantal aanpassingen met als resultaat een prachtige, compassievolle versie van het nummer dat hij schreef voor een vriend.
Het middelpunt van Where The Action Is wordt gevormd door het hartstochtelijke, rauwe en poëtische In My Time On Earth, waarop Mike een koude en kritische blik werpt op het culturele landschap van vandaag de dag. De twee slotnummers zijn geïnspireerd door torenhoge literaire figuren: Then She Made The Lasses-O, door het gedicht Green Grow The Rashes-O van Robert Burns en Piper At The Gates Of Dawn. Dit is een lezing van het gelijknamige hoofdstuk uit het beroemde boek The Wind In The Willows van Kenneth Grahame. Het instrumentale gedeelte werd afgelopen zomer in één take opgenomen in de Real World Studios, waarna Mike de vocalen opnam in Dublin. De combinatie van de gesproken woorden van Scott en het wonderlijke geluid van Brother Paul en Steve Wickham, bassist Aongus Ralston en drummer Ralph Salmins zorgen voor een buitengewoon waardig einde van het album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00