Home » Kreek – Kreek

Kreek – Kreek

door Edwin Knip
143 views 2 minuten leestijd

De nieuwe band van ex-Bigfoot frontman Antony Ellis is een feit.
In de zomer van 2019 verlaat Ellis de band Bigfoot die daarna ook stopt met alle activiteiten. Ellis was al bezig met het samenstellen van een nieuwe band toen hij benaderd werd door Frontiers. En één plus één maakt twee. Samen met gitarist Nick Clarke, bassist Lee Andrews en drummer Seb Sweet gaat Ellis de studio in en weet daar tien sterke nummers op te nemen voor het debuut album van Kreek.
De nummers zijn melodisch, uptempo en liggen lekker in het gehoor. Missiles kent een stevige beat, drummer Sweet houdt het tempo er in voor de anderen. Gitarist Clarke mag zich uitleven met subtiele riffs en langere solo’s. De stem van Ellis is capabel genoeg om over al het geweld heen te komen. Meet Your Maker is iets minder overheersend maar houdt toch voldoende power zodat het zonder aarzeling als hardrocknummer weggezet kan worden.
Na het nummer Million Dollar Man komt One Voice waarin de band wat ‘speelt’ met de vocalen. De zang van Ellis loopt af en toe wat a-ritmisch en wordt hier en daar wat vervormd. Het is een leuke variatie tussen de andere nummers. Met Down’n Dirty wordt het weer wat ruiger. Het album sluit af met You’re On Your Own, een stevige rocker met langere langzame, teruggetrokken stukken er in verweven. Tien nummers lang weet Kreek te boeien, mee te slepen en zelfs te overtuigen. Dit is een band met bestaansrecht en een volgend album zal alleen maar beter worden als deze muzikanten nog meer dan nu op elkaar ingespeeld zijn. Dit album is in ieder geval de moeite waard om een keer te luisteren. En dan nog een keer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00