Home » Kvelertak heeft nieuwe zanger

Kvelertak heeft nieuwe zanger

door Filip van der Linden
244 views 2 minuten leestijd

De Noorse band Kvelertak heeft een nieuwe zanger. Erlend Hjelvik verlaat de groep om persoonlijke redenen, wat binnen de band al langer geweten was. Daarom werd de aankondiging van Erlend’s afscheid al snel gevolgd door de aankondiging van zijn opvolger. Dat is Ivar Nikolaisen.
 
Nikolaisen speelde met zijn bands Silver en The Good The Bad And The Zugly in het voorprogramma van Kvelertak en hij was ook reeds gastzanger op één van de singles van Kvelertak (Blodtørst). Over het laatste album van The Good The Bad And The Zugly schreven we eerder reeds dat er heel wat raakpunten waren met Kvelertak. Of Ivar Nikolaisen voortaan beide bands zal combineren is niet meteen duidelijk. Ook wat Erlend Hjelvik van plan is, werd nog niet bekendgemaakt.
 
Inmiddels zijn de eerste shows van Kvelertak met Ivar achter de microfoon reeds achter de rug. De band werkt met de nieuwe zanger aan een album dat volgend jaar zal uitgebracht worden.
 
Kvelertak is één van die metalbands die het helemaal lijkt te gaan maken. Ze hebben reeds drie albums uit die steevast goed ontvangen worden door pers en publiek. Kvelertak brengt heavy metal met sterke invloeden van black metal en punk. Labels en management hebben tot dusver hard aan de kar getrokken om de band wereldwijd op de kaart te zetten, met toursupports van Antharx, Slayer, Ghost en Metallica en een plek op elk belangrijk metalfestival in Europa. Erlend Hjelvik was als zanger de menner van de band. Bij elke liveshow kwam hij op met een opgezette uit over zijn hoofd (met rood oplichtende ogen) en elke show sloot hij af door vanop het podium met een Kvelertak-vlag te zwaaien.
 

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00