L.A.Guns- Renegade

Een  nieuw album van oudgedienden van de Sunset Strip, Los Angeles.
Een nieuw album van de klassieke formatie L.A.Guns. Deze bestaat uit Steve Riley, Kelly Nickels, Scott Griffin en Kurt Frohlich. De band ontstond in de tijd dat de hardrock wereld schudde op zijn grondvesten door het ontstaan van Motely Crue, Guns n’Roses, Ratt, Poison en Quiet Riot. De band wordt in 1986 opgericht en komt in 1987 met het titelloze debuut album dat binnen een record tijd zorgde voor één miljoen verkochte exemplaren en dus goed voor een platina plaat. Ook het tweede en derde album volgden dezelfde route en de naam van L.A.Guns was gevestigd.
Aan de lange reeks albums wordt nu Renegades toegevoegd. Melodieuze en lekker in het gehoor liggende rock. Don’t Wanna Know is een razendsnel nummer met ruig gitaarspel en snelle zang van Frohlich. Het nummer krijgt een extra dimensie door het toegevoegde koortje. Renegade is een minder opgefokt nummer net als Lost Boys. Ook dit laatste nummer heeft een aanstekelijk refrein dat ook live goed zal aan slaan.
Met tien sterke en gevarieerde nummers leveren de L.A.Guns een volwaardig album af. Er worden weinig concessies gedaan aan de speelstijl, het is stevige rock met hier en daar een lekkere gitaarsolo zoals bijvoorbeeld in Why Ask Why. Maar het is duidelijk dat L.A.Guns nog steeds niet is uitgespeeld in de hardrock wereld.

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires