Home » L7 – Smell The Magic

L7 – Smell The Magic

door Edwin Knip
144 views 2 minuten leestijd

Dertig jaar na het verschijnen van de originele release wordt het tweede album van de band L7 uit Los Angeles opnieuw uitgebracht.
In een tijd lang geleden, aan het begin van de jaren negentig had de stad Los Angeles op muzikaal gebied van alles te bieden. Hardcore punk industrial, gothic en hair metal. En er was de band L7 die niet echt in een categorie paste. De band maakt muziek in een mix van punk en rock. De vier meiden (toen nog) van de band pakten het slim uit. In eerste instantie kwam er een 12″ maxi-single uit met daarop zes nummers. Het jaar daarop werden deze nummers op cd gezet een aangevuld met drie nieuwe titels en zo uitgebracht.
De band wordt al in 1985 opgericht en bestaat ten tijde van Smell The Magic uit bassiste/zangeres Jennifer Finch, drumster Dee Plakas en de beide gitarist/zangeressen Suzi Gardner en Donita Sparks. In 2001 stopt de band om in 2014 weer bij elkaar te komen.
De band wordt ook wel gerelateerd aan de opkomende grunge eind jaren tachtig. Het album Smell The Magic wordt goed ontvangen en zelfs na dertig jaar klinkt het album nog steeds geweldig. Rauwe zang met een overload aan gitaarwerk. Lange solo’s domineren nummers als Broomstick en American Society. Het nummer Fast And Frightening is een snel punk nummer dat een razendsnelle drumpartij als intro kent waarna met snel gitaarwerk het tempo hooggehouden wordt.
Deathwish is een wat zwaarder nummer, het is een nummer met een trieste tekst. Mensen die een doodswens hebben en zichzelf doodrijden of dooddrinken. In ‘Til The Wheels Fall Off gaat het tempo meteen weer wat hoger. Stevige riffs, beukende drums en ruige vocalen, het is eigenlijk een soort samenvatting van het album. Na dertig jaar nog steeds een top album!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00