Home » La Nausée – Battering Ram

La Nausée – Battering Ram

door Filip van der Linden
180 views 1 minuten leestijd

La Nausée (vertaald: de misselijkheid) is een nieuwe Belgische groove/sludge/postmetalband die zijn debuutalbum mag uitbrengen bij het nieuwe Britse label Spectral Hound Records. De productie was in handen van Staf Exelmans (Turpentine Valley en Bear).

Deze Gentse band is zo goed als een éénmansproject, maar dat hoor je niet aan het album. Je krijgt op Battering Ram een volle en gelaagde groepssound die wat doet denken aan een fusie van Your Highness-Stake-An Evening With Knives. Het tempo van de tracks ligt gemiddeld hoog voor sludge en postmetal, er zitten veel agressieve en snelle gitaarstukken in en de vocalen zitten veel in exact hetzelfde spectrum. Maar de sound zit goed, er zit veel variatie in de vijf relatief korte tracks (ritmes en songopbouw, dan) en La Nausée weet iets nieuws neer te zetten waar toch heel wat fans van andere bands zich zullen in weten te vinden.

Van de vijf tracks op dit album steekt Controlled er voor mij wat bovenuit. Battering Ram is een veelbelovend debuut waar La Nausée nog veel kanten mee uit kan. Beschikbaar op CD en – hoe leuk – cassette.

https://la-nausee.bandcamp.com/album/battering-ram

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00