Home » Laatste nieuwe namen voor Lowlands

Laatste nieuwe namen voor Lowlands

door Dave van Hout
4,K views 3 minuten leestijd

Met minder dan een maand op de teller is het hoog tijd: dit zijn de laatste namen voor LL23! Soul, indiefolk, r&b en smartlappen; ook deze 11 acts zie je volgende maand in Biddinghuizen.

Het blokkenschema, nachten in Heineken en Lima, het ArmadiLLow-programma én de dj’s van de Lowlands Headphone Disco op donderdag volgen binnenkort, stay tuned!

070 Shake: Net als bij mentor Kanye West zit er een spirituele kant aan de muziek van de Amerikaanse 070 Shake, die vooral een mix is van trap, alt-R&B en elektronica. Een artiest wier indringende kunst je niet zomaar kunt afschudden.

Sophie Straat: Smartlap is niet dood. Maar de vorm is wel veranderd. Anno 2023 wordt die namelijk gebracht door een charismatische activist, die vecht tegen seksisme, racisme, roofkapitalisme en vooral: de teloorgang van het oude Amsterdam. Haar naam is Sophie Straat, maar dat wist je al.

aya dj-set: Met versnipperde beats, acrobatische breaks en verknipte melodieën trekt deze Brit je door een even spannend als therapeutisch ravelabyrint. Van kapotte dubstep via wiskundige IDM en snoeiharde gabberbeats tot louterende ambient: alles kan in het ultravrije domein van aya.

Bombino: Na tien jaar terug in Biddinghuizen: Omara ‘Bombino’ Moctar, de machtige Toearegrocker uit Agadez, Niger. Befaamd om zijn hypnotiserende Saharablues, gehuld in traditionele dracht en puttend uit een flink oeuvre, maar zonder setlist. Beat that!

Cherise: Cherise wordt in het Verenigd Koninkrijk beschouwd als de meest veelbelovende soulster in jaren, en na dit weekend zal ook aan deze kant van het Kanaal niemand iets anders durven beweren. Zelden had soul zo veel punkattitude.

Christian Lee Hutson: Dromerige gitaarliedjes gehuld in luchtige schoonheid. Op onweerstaanbare wijze combineert Christian Lee Hutson zijn gevatte teksten met heerlijke en originele indiefolk: de perfecte relativeringsmuziek om de imperfectie van het leven mee te vieren.

EMOJIII: Wil je mede-Lowlanders graag beter leren kennen, maar durf je niet echt? EMOJIII schiet te hulp. Dit project van The Smartphone Orchestra maakt gebruik van een internationale taal die iedereen inmiddels vloeiend spreekt: emoji. Je logt in op de speciale app et voilà: ijs gebroken.

Fanfara Station: Een voluit swingende blazerssectie, gestuwd door een kolkende Afrikaanse percussieband en dikke elektronische beats, met als opzwepende roerganger een Tunesische vocalist. Dit internationale trio verzorgt het spetterende feest live met een bulk samples helemaal zelf.

Mandy, Indiana: Snijdende industrial, gruizige punk, staccato electro, broeiende noiserock, onheilspellende soundscapes: het palet van Mandy, Indiana is gevarieerd, maar vooral altijd intens. Laat je meevoeren naar die prettige duisternis waar schoonheid en misère louterend samenkomen.

Ploegendienst: Ploegendienst opent acuut de moshpit met pure Nederpunk. De bot stompende drums, no-nonsense gitaarriffs, rochelende bassen en het ongeleide schreeuwwerk van frontman Ray Fuego zorgen ervoor dat ook jij van alle frustraties afkomt. Dat lucht op.

They Hate Change: Als alleseters experimenteert en mixt het Amerikaanse They Hate Change met flarden uit onder meer de drum-‘n-bass, hiphop, electro, emo en postpunk tot een spannend geheel. Ook de raps zelf komen in allerlei volumes, kleuren, stijlen en tonen langs. Avontuurlijke hiphop.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00